Падат ли глави, когато руският посланик размаха пръст...

  • 28 март 2019 10:48

  • 3388
  • 11
Падат ли глави, когато руският посланик размаха пръст...
© Булфото (архив)

Антируското говорене се наказва и в това вече никой не трябва да се съмнява. Профилактирането на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е само поредното потвърждение, което няма как да остане незабелязано. Преди малко повече от месец руският посланик Анатолий Макаров публично размаха пръст на втория човек в ГЕРБ, предупреждавайки, че антируското говорене не остава незабелязано в Москва.

Така наречените „братушки” се докачиха на твърдението на Цветанов, че Москва се готви да се намеси в предстоящите избори в България за европарламент.

Макаров неслучайно използва в. „Дума”, за да даде знак, че политикът от ГЕРБ вече е разпознат сред противниците на Кремъл. Явно

чашата на господарското търпение е преляла,

защото знаковият политик от ГЕРБ даде през последните години ясни сигнали за принципно отстояване на евратлантическите ценности, пише faktor.bg.

Цветанов пое риска и застана до САЩ, Израел и Великобритания, потвърждавайки, че шиитската терористична групировка Хизбула стои зад атентата на летище Сарафово. Цветанов беше първият сред управляващите, който призна за руската връзка в протестите срещу проучванията за наличието на шистов газ в края на 2012 и началото на 2013 г.

Такава руска връзка видя и в уличните протести през първите месеци от 2013 г., довели до оставката на първия кабинет на Борисов.

На форум по сигурност в Германия Цветанов заговори за руската хибридна война и пораженията, които нанася на младите демокрации от Източна Европа.

Представи пред партньори в Лондон българско разследване за руската пропаганда, осъществявана чрез фалшиви медии и новини, чрез платени тролове на Кремъл и българските им слуги.

Цветанов се оказа и сред малцината политици, които остро реагираха на провокацията на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, обявяващ, че щом над Крим се вее руско знаме, значи е руски.

Цветанов изнесе и основната битка за

стопиране на съмнителната сделка за закупуване на бойни самолети „Грипен”,

благословена от служебното правителство на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, и преориентирането на България към натовските самолети F-16 (този удар Кремъл трудно ще прости).

През есента на 2017 Цветанов изигра макар и непублично водещата роля и даде силна политическа подкрепа на просветния министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 престъпленията на комунизма да влезнат в учебниците по история.

Пак той, пръв от политическата класа, призова правителството да покаже, че България се солидаризира с британците и партньорите си от ЕС и НАТО, и да изгони руски шпиони от нашата страна, заради разкритията по аферата „Скрипал”.

В началото на годината обяви, че трябва да се противодейства на руските специални служби, ако се установи, че отровителските им операции са проведени и на наша територия (случая „Гебрев”).

Пак по повод на това изявление на политика от ГЕРБ, посланик Макаров реагира, че подобни твърдения са абсурдни.

Така "Апартаментгейт" се оказа съвсем

логичен отговор на антируското говорене.

Вероятно целите на явните му автори са били едни, но скандалът безспорно обслужи и други интереси – руските, които са истински опасни. Доказателство в тази посока са и имената на врачките и шаманите, които взеха да ни увещават, че фактите и законът нямали значение, а обществените настроения. Тези прорицатели от край време са верни слуги на Кремъл, а не приятели на ГЕРБ и България.

Цветанов пое отговорността си – профилактиран е, напуска парламента. А обществото няма как да не пита: Кой има най-голяма интерес от това? Русия и активираните й проксита у нас, които трябва да пробутват отново корупционните енергийни проекти и най-вече, ако могат да стопират сделката със самолетите F-16. Заради нея не биха се поколебали да свалят правителството и да хвърлят страната в хаос. Интерес естествено имат и проруските кръгове в ГЕРБ, често представящи се като част от десния спектър.

Тепърва в ГЕРБ трябва да търсят отговори – самодейно ли беше изявлението на вицепремиера Томислов Дончев по посока на Цветанов? Той отдавна има апетити да се позиционира като втория човек в партията. Вежлив и обран е към руснаците, даже е съпричастен към някои от енергийните им проекти. Амбициите на Дончев обаче щяха да изглеждат като покупка на фабрика на 9 септември 1944 г., ако Цветанов беше взел друга позиция, която щеше да разцепи партията и вероятно да доведе до хаос и предсрочни избори страната. В подобна позиция е и Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., за която в средите на ГЕРБ имат съмнения, че е активирала скандала с апартаментите. Бъчварова много държи да я виждат като дясна, даже Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и я представяше едва ли не като техен човек във второто правителство на Борисов. Но от бъдещия посланик в Израел никога няма и да чуете дума срещу „братушките” и интересите им у нас. Било семейна линия, каквото и да означава това.

"Апартаментгейт" ще отшуми, но не и руските амбиции да дестабилизират българското присъствие в ЕС и НАТО. В края на май ще броим троянските коне в европарламента. Тогава ще видим и прав ли е бил Цветанов като е предупреждавал, че Русия ще се намеси в евроизборите в България, опитвайки се да увеличи броя на националпопулистите.

Димитър Иванов

Последвайте канала на

Novini.bg
3388 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2019.03.28 | 10:59

1

АБСОЛЮТНО ВЯРНО. И БОЙКО СЕ ПОДДАДЕ. РАЗМЕНИ ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК ЗА ЕДНА РУСКА ГАЗ.

смрт на грб

2019.04.07 | 18:22

11

цвинокио Кривия череп ли е честният ?!?!??????? Боже опази ни от тая гробарско-продажна и измекярска сган !!!

Справедлив

2019.03.28 | 13:51

10

Трябва да се защитават и следват единствено българските интереси. Не сме роби, за да се кланяме на единия или другия голям брат, просейки подаяния. Не вярвам руските лидери да са лишени от всякаква мисъл, за да ни третират като безгласни букви. Обикновения руски гражданин се изказва с добро за българите, а тези, които имат по-остро мнение за нас, са повлияни от пропагандата в тяхното медийно пространство. И там имат фалшиви новини. И тяхната нация затъпява рязко като американската. Единствено политиците мътят водата и вредят на свои и чужди.

Умник Гюро

2019.03.28 | 13:01

9

Посланикът на терористична Русия може да си го начука с кеф. Фак офф!

55

2019.03.28 | 12:34

8

Много червен боклук,много!! Ще ни трябват ощ 30 години да се изчистим от него!!

2019.03.28 | 12:14

7

Ако обичате-не ни пробутвайте глупости. Да не би Руското посолство да ги направи дребни далавераджии -Цачева и Цветанов. А Йончева може би ЦРУ я посъветва да се облажи от КТБ.

ГРОБ ИМА ПАРИ ЗА ТРОЛОВЕ

2019.03.28 | 12:12

6

А НЯМА ДА СИ ПЛАТИ ЧЕСТНО ,НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ АПАРТАМЕНТИТЕ(ЗАНИЖЕНИ 5 ПЪТИ).

малиииии

2019.03.28 | 11:56

5

страшен червен плач,мамата им се разката на червените кухи манерки!!!!!!!

сс

2019.03.28 | 11:47

4

Тоя господин подлога на Цветанов,по добре да се обърне към Светия Синод на БПЦ с молба да канонизират Цветанов за светец-мъченик.

боби

2019.03.28 | 11:24

3

Да пребъдат руснаците!! Слава!

2019.03.28 | 11:07

2

Ахахахахахахахаха. Бе знаех си че Путин е виновен за апартаментите.

Ахахахахахахахааххаа. Ейййййййййй гейбероните, да не забравите да намесите Иран и Северна Корея

Малеееееееееее, ма сте циркаджии

Добави коментар

Водещи новини