Имотен казус и с шефа на Антикорупционната комисия

  • 28 март 2019 06:29

  • 3828
  • 17
© Булфото (архив)

Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия за противодействие на корупцията Пламен Георгиев. От неправителствения "Антикорупционен фонд" твърдят, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент.

Април 2017 г, шефът на Антикорупционната комисия си купува жилище в квартал "Гео Милев". Пламен Георгиев декларира придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра.

Плаща за имота 293 хиляди лева. Това е много по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лева.

В имуществената декларация не е отбелязана една част от имота, която фигурира в нотариалния му - застроена площ от 16 квадратни метра, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.

Терасата от 186 квадрата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация на Георгиев, категорични са Антикорупционния фонд.

По снимките на сградата се вижда, че тия тераси, уж са усвоени, и са си чиста жилищна площ. Това е жилище, което обхваща последните етажи на сградата и тези т.нар. тераси са част от покривните пространства, но тъй като са за индивидуално ползване, не са общи части и са част от площта на апартамента, каза Лора Георгиева от Антикорупционния фонд, цитирана от БТВ.

От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет, а от Антикорупционния фонд казват, че реалната цена на жилището е 670 хиляди лева, а не 293 хиляди, колкото е платил Георгиев.

Самият Георгиев се въздържа от коментар пред камерата ни, с мотива: "Няма да влизам в обяснителен режим".

Оставаме в ситуацията, в която господин Георгиев трябва сам да се провери, тъй като той ръководи комисията, разследваща такива сделки, допълни Георгиева.

С влизането в сила на закона за противодействие на корупцията Сметната палата вече няма правомощия да проверява декларациите на висшите държавни служители.

Освен това целият архив от последните 10 години е предаден в комисията, ръководена от Георгиев, уточняват от Сметната палата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3828 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Гражданин

2019.03.28 | 15:51

17

Този "Апартаментгейт" е повсеместен...и не е само "Апартаментгейт", ами всякакъв "...гейт", т.е. всеки от когото нещо е зависело, се е възползвал и е осребрил всички възможности! Без оглед на морал, честност и нравственост! Затова нямаме ни държава, ни ред в нея, ни пари, ни общество, нито достатъчно наивни, но образовани млади хора, които да бъдат бъдещето на страната....Пари имат само хората, които напипаха по някоя ниша в ненормално-преструкториращата се икономика и тарикатите, които наловиха риба в мътната вода! Без контрол е така!!!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.28 | 08:21

8

А кога ще започне ''апартаментгейт'' и в редиците на БСП и ДПС , че да видите вие що е то корупция?

Дааааааа!

2019.03.28 | 15:49

16

Този "Апартаментгейт" е повсеместен...и не е само "Апартаментгейт", ами всякакъв "...гейт", т.е. всеки от когото нещо е зависело, се е възползвал и е осребрил всички възможности! Без оглед на морал, честност и нравственост! Затова нямаме ни държава, ни ред в нея, ни пари, ни общество, нито достатъчно наивни, но образовани млади хора, които да бъдат бъдещето на страната....Пари имат само хората, които напипаха по някоя ниша в ненормално-преструкториращата се икономика и тарикатите, които наловиха риба в мътната вода! Без контрол е така!!!

СССР

2019.03.28 | 11:28

15

КАК ПЪК СЕ СЕТИ ДЪСТЕ В РУМЪНИЯ ЩЕВИ ИСКОРМЯТ ЧЕРВАТА БОКЛУЦИТЕ НА БОРИСОВ?

СССР

2019.03.28 | 11:27

14

КАК ПЪК СЕ СЕТИ ДЪСТЕ В РУМЪНИЯ ЩЕВИ ИСКОРМЯТ ЧЕРНАТА БОКЛУЦИТЕ НА БОРИСОВ?

Остап Бендер

2019.03.28 | 07:19

5

К окошкарство.Отвличат ни вниманието,бе хора.През това време изсмукват стотици милиони-еврофондове,концесии,свои фирми.Пита ли ни накой искаме ли американски бази,Пасито иска да ни пробута ядрено оръжие и американски кораби в Атия.Циганите ни разяждат отвътре,раждат на провала бъдещи крадци и убийци на стари хора.Младите бягат дастават аргати.Училището ти натрапва див американски индивидуализъм.Подхвърлят ни по някое скандал че да квичим от удоволствие.Избираме пак мутри.Изобщо пей сърце.

12

2019.03.28 | 08:44

13

На теб вниманието ти е отвлечено още с раждането. Като ти чета глупостите.

ганьо

2019.03.28 | 08:44

12

Крадеца вика дръжте крадеца

бкп в белене!

2019.03.28 | 08:39

11

комунисти, комсомолци, пионери - заедно в единен строй.....

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.03.28 | 08:06

7

БСП УБИВАХА ХОРА, ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Да

2019.03.28 | 08:30

10

Герб са същите.Все пак са си комунисти.

Stamat

2019.03.28 | 08:23

9

Бай Ганя си го е казал: "Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари".

К

2019.03.28 | 07:41

6

Тоя капут е човек на цветанов.Има много "честбно" лице...Като морал е на или под нивото на цветановия, тосет под нулата.Комисията е изцяло поръчкова.Главен поръчител - Цветанов.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини