Политолог: Този път Борисов изглежда готов да докара нещата докрай

  • 26 март 2019 12:51

  • 7782
  • 9
© Фейсбук

На този етап изглежда, че с оглед на предстоящите избори премиерът е готов да докара нещата докрай, колкото и да му е неприятно. Това каза пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов по повод скандала с апартаментите на властта.

Знаците засега са в тази посока – не просто трусове, а сериозно разместване – оставки на двама зам.-министри и на министъра на правосъдието, както и висящата неизвестност за председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Това е най-голямата неизвестна – дали благосклонността на Борисов най-сетне ще свърши в името на личния му рейтинг и рейтинга на партията, което често е едно и също нещо, той ще предприеме нещо подобно, да помоли Цветанов по начин, по който не може да откаже, да освободи някой от ключовите постове, които заема, най-малкото като председател на ПГ на ГЕРБ, заяви Стефанов.

По думите му от развитието на скандала най-голяма полза има БСП. Вече седмица обаче БСП не успява да се възползва от това, което се случва, защото най-вероятно хора от тяхната партия са участвали в подобни неща, посочи политическият анализатор.

Най-вероятно това ще се окаже практика не само в София, но и в другите големи градове в държавата – че има подобни схеми за услуги между фирми и политици. Въпросът е доколко има политическа воля и решимост да се се стигне до дъното на този скандал, тъй като той не касае само една партия, заяви Любомир Стефанов.

По думите му възможно е информацията за купените на занижени цени луксозни апартаменти да е "подадена" от извънпарламентарни партии. На трето място – самият ГЕРБ. Не изключвам това да е вътрешнопартиен саботаж и провокация към Цветанов и Борисов. Лобитата в ГЕРБ са противостоящи и противоборстващи си на доста нива. Това не тайна за никой, включително и за премиера Борисов. От няколко места ще си проличи откъде идват атаките и кой печели от тях – първо, кампанията за европейски избори, и второ, вокалността на всички формации по тази тема – парламентарно и извънпарламентарно представени, коментира Стефанов.

Политическият анализатор заяви, че би искал да види разследване на прокуратурата по темата. Този скандал обаче е нищо в сравнение с КТБ, която удари държавния бюджет с над 4 млрд. Продължаваме да не знаем какво се случва с хората, които източиха държавата, освен че главният заподозрян в очите на широката общественост – Пеевски, се оказа не просто невинен, а и въобще незамесен в тази схема, въпреки всичките сигнали за обратното през годините. Ако по подобен начин се развият нещата и прокуратурата по някакъв начин замете наличните доказателства, тогава негативи ще има за всички политически партии, тъй като никой няма да има очи да обясни на гражданите как те, работейки 30-40 години, за да изплатят апартамент от порядъка на 70 квадрата на безумни цени, не могат да получат същите преференциални цени, които едни люде получават и си изплащат апартаментите за две години и половина, каза още Любомир Стефанов.

Как ще повлияе скандалът върху наближаващите евроизбори – чуйте в аудиофайла какво още каза Любомир Стефанов пред Novini.bg

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7782 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
kolxo

2019.03.27 | 12:46

9

И кой ще разследва? Там е забъркан поне един съдия - прецедател на незнам кой си върховен касационен апелативен конституционен (последния да затвори вратата) съд. Да не би да си мислите, че няма и няколко прокурори облажили се? Всички са се оплели, като свински черва. И това е само в една сграда с една фирма. Огледайте се колко поршета, мерцедеси незнам-каква-си класа и други лъскави играчки се търкалят по улиците. Всички са със спестявания от закуски нали? А за болните деца няма пари. Отвратително е, рибата е вмирисана от към главата. Или по-точно от към всички глави - и червената, и обрязаната, и мутренската, и патрЕотската ....

Barbara#

2019.03.27 | 10:08

8

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.----------->> ­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Всички на амбразурите, ваш цв. цв.

2019.03.26 | 16:55

7

ДА НЕ БЪДЕ ОСТАВЕН НИТО ЕДИН КОМЕНТАР ЗА ГНУСОТИИТЕ НА ГЕРБ, БЕЗ КОНТРА-РЕПЛИКА ОТ СЪЩО ТОЛКОВА ГНУСЕН И УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕН ГЕРБЕРСКИ ТРОЛ!

Тези същества, в неравност0йн0 интелектуалн0 п0л0жение, не осъзнават ли, че са почти толкова вредни на герб с д.е.б.и.л.с.к.и.т.е си реплики, колкото и самият им кумир – „многоапартаментникът“?

бате

2019.03.26 | 14:03

6

Изхода е един - Цецка Цачева да е водач на листата за евроизбори, по примера на Йончева при социалистите ….

сд

2019.03.26 | 13:51

5

простия народ обича татовци, батовци, царе, месии разни. за бб не е ванжо колко пъти ще се осира, важното да се бърше с добре ароматизирана ервопейска хартия с бели звеездички на син фон и да обещава като месия светлото бъдеще в еврогейския съюз и нато.това разбира се докато държавата ни отива на кино да гледа някое фентъзи как ще живеем утре като през средновековието. представата на новите ни господари за развитието на клетата ни държава.

2019.03.26 | 13:20

3

Народа обича Бойко и ще гласува доверие на ГЕРБ независимо от всичките фалшиви новини на БСП

1111

2019.03.26 | 13:32

4

Е,за какво да го обича народа... например детските надбавки си стоят замръзнали на 37лв от 10г насам !!!

ТИКВАТА или ЦВИНОКИО

2019.03.26 | 13:02

1

КОЕ ЛОБИ НА ГОСПОДАРИТЕ ЩЕ ПОБЕДИ? ПЛЪХОВЕТЕ ГЛЕДАТ ,КАТО ПРЕПАРИРАНИ.

2019.03.26 | 13:08

2

Напротив троле ! Майка ти гледаше като препарирана докато те ръгах в комунистическия тролски г*з, и и течаха лигите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини