С чия помощ Томислав Дончев взима ГЕРБ на абордаж?

  • 26 март 2019 12:02

  • 3748
  • 7
С чия помощ Томислав Дончев взима ГЕРБ на абордаж?
© Фейсбук

Както вчера разкрихме, вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник най-вероятно стои зад скандала “Апартаментгейт”. Разкритията на Топновини бяха развити и от други медии, включително - приближени до управляващите. И докато теориите и шумът около скандала все още не затихват, започнаха да излизат наяве имената, работещи неформално в лагера на Дончев по осигуряване на повече влияние в изпълнителната власт и овладяването на ГЕРБ.

Както стана ясно, разкритията по "Апартаментгейт" излязоха от онлайн медиата "Свободна Европа". Още в първия материал по темата оттам заявяват, че в разследването си работят заедно с гражданската организация “Антикорупционен фонд”.

Освен със “Свободна Европа” структурата прави разследвания и с bTV. Преди месец материал на неправителствената организация и телевизията показа, че строители правят проучвания на бъдещото трасе от Кресна до Крупник преди изобщо да са подадени оферти по обществената поръчка. 

Любопитен факт е, че водеща фигура в организацията е журналистът от “Капитал” Росен Босев. През септември миналата година Босев излезе със статия в седмичника, в която се говори за икономически обвързаности на номинирания за министър на транспорта Александър Манолев, както и за участието му в пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е починала жена. 

Босев живее на семейни начала с Лора Филева - дъщеря на бившия вицепремиер Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. По непотвърдени данни, Филева стои и зад публикацията в “Терминал 3”, която публично оповести кандидатурата на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, заяви амбициите за власт на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и тиражира невярното твърдение, че Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще стане председател на Народното събрание. В социалните мрежи Соня Колтуклиева заявява в статус, че Манолев и новият фаворит на Бъчварова Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети са обсъждани за мястото, а разкритието на Босев цели да наклони везните в полза на Желязков.

В този период, на зададен му въпрос в кулоарите на парламента, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заявява:

"Единствено мога да кажа, че не смятам и не бих допуснал моите три дъщери или техните бъдещи приятели, които ще бъдат част от нашето семейство, да работят срещу партията, с която аз участвам активно в политическия живот".

Бъчварова и Дончев действат координирано още от избухването на първите скандали около Мирослав Боршош. Източници от средите на управляващите твърдят, че Боршош е бил изключително близък до Бъчварова, а Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник бе на път да бъде привлечен като обвиняем за източването на НДК, след като до Прокуратурата бе подаден сигнал срещу него. Вместо това настоящият вицепремиер ще свидетелства пред съда за периода, в който е бил принципал на двореца, а Боршош - директор.

Националният дворец на културата обединява Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник не само с Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., видни фигури от медиите в орбитата на “Капитал”, но и до Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското от БСП. Нейната близка Ия Петкова-Гурбалова бива назначена в Съвета на директорите по времето на Мирослав Боршош, но с протекциите на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник остава на позицията си и до днес. Така вероятно Дончев получава негласна подкрепа отляво в битката за осигуряване на повече влияние в ГЕРБ и изпълнителната власт.

Петкова-Гурбалова е дъщеря на бившия областен управител на Пловдив Тодор Петков. Докато Дончев оглавява листата за евроизборите на ГЕРБ през 2014-а, социалистката намира незавидното десето място в червената листа. Попадането й сред кандидатите за евродепутати е част от т.нар. “битка на дъщерите”. Ия Петкова-Гурбалова успява да измести Нина, дъщерята на бившия кмет на Карлово от БСП Найден Найденов. Първоначално дъщерята на Тодор Петков е 11, но социалистите възроптават срещу участието в листата им на сина на Недим Генджев. Така Ибрахим Генджев освобождава позицията си и Петкова-Гурбалова става десета в списъка. Пет места по-нагоре е друга видна дъщеря - Достена Лаверн, чиято майка Мария Пиргова е приближен до социалистите политолог и също излезе да коментира “Апартаментгейт” .

Към днешна дата Ия Петкова-Гурбалова съчетава работата си в Националния дворец на културата с позицията на координатор и заместник-председател на предизборния щаб на БСП за евроизборите. През миналата година социалистката е отсъствала от работа в НДК около пет месеца. Официалната причина - за да пише доцентура. Неофициално - присъства на различни семинари и събития на БСП.

“Доцентурата” на Ия Петкова-Гурбалова също става повод за скандал. При представянето си в червената листа преди пет години тя заявява, че е доцент. Към онзи момент дъщерята на Тодор Петков е била само главен асистент. Три години по-късно гръмва втори скандал по темата. Сайтове разкриват, че рекламираната от ВУЗФ нова магистърска програма по “Иновационен диалог” съвместно с организацията Иновейшън стартър на Леона Асланова  предлага обучение от “доц д-р Ия Петкова-Гурбалова”.  Под публикацията в защита на главния асистент пише самата Асланова - дъщеря на приближения до червените социолог и собственик на агенция АФИС Юрий Асланов.

Въпреки работата си в културната сфера и научните среди, Ия Петкова-Гурбалова показва и завиден начин на живот. Съпругът й участва в десетки фирми, а през 2009-а купува 173.86 кв. м. апартамент в луксозния комплекс ЕСТЕ, както и гараж от 39 кв. м. Всичко това при цена от 1 180 евро на кв.м. - по-ниска от средната пазарна цена за района през 2009, която е над 1 865 евро.

До момента вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник не коментира публично разкритията, както и не потвърждава или отрича публично формира ли собствено лоби в ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
3748 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Петров

2019.03.26 | 14:04

7

Клюката,интригата, шушу-мушу.....толкова е нелицеприятно това,което правите, че омерзението идва в по-вече. ЗАСРАМЕТЕ СЕ !!!!!!

гост

2019.03.26 | 13:57

6

Агнешки главички викате ….

alexievi

2019.03.26 | 13:25

5

Досега си мислих, че този сайт е на ГЕРБ, вече съм сигурен, че той е на Ц. Ц.

2019.03.26 | 12:49

4

Така. Харесва ми. Кораба. почва да се цепи и потъва. Кеф баце

2019.03.26 | 12:37

3

Този от снимката е конкурент на Цветанов по имотни измами.

няма по мръсна комбинация

2019.03.26 | 12:30

2

ОТ КРАДЛИВАТА ШАЙКА и СВИНСКИТЕ МЕДИИ.

2019.03.26 | 12:29

1

Новини.бг са готови да се върнат 30 години назад,да търсят до девето коляно хора,които са имали дързостта да говорят против Цветанов,да му изкарват кирливите ризи,да показват как от обикновен чиновник може да станеш богаташ,да живееш в лукс,да си изучиш децата в частни скъпи училища,да пътуваш по круизи,но за това тук не се пише,защо ли ?

Добави коментар

Водещи новини