Евродепутатът Андрей Ковачев и народният представител Иван Миховски почетоха жертвите на концлагера „Слънчев бряг“

  • 24 март 2019 11:38

  • 466
  • 3
Евродепутатът Андрей Ковачев и народният представител Иван Миховски почетоха жертвите на концлагера „Слънчев бряг“
©

Евродепутатът Андрей Ковачев, народният представител Иван Миховски, областният управител Ваня Събчева, кметът на Ловеч Корнелия Маринова бяха сред десетките хора, които почетоха паметта на жертвите на концлагера „Слънчев бряг“. Тази година се навършват 60 години от създаването му и 30 години от първото шествие.

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи панахида, а пред паметната плоча се поклониха хора от цялата страна и близки на избитите тук невинни.

Важно е да помним, да не забравяме това, което се е случвало тук, и най-важното – да не допускаме никога това да се повтаря, да предаваме на младите черната история на това място и на зверствата на комунизма, бяха основните послания на поклонението.

„Следващата година на мястото на концлагера „Слънчев бряг“ се очаква да бъде издигнат параклис. Средства за изграждането му вече са осигурени от община Ловеч“, обяви кметът Маринова.

Цветя в памет на жертвите бяха поднесени от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-министъра на регионалното развитие и областен координатор на ГЕРБ-Ловеч Николай Нанков, евродепутатите от ЕНП, много институции и граждани.

Последвайте канала на

Novini.bg
466 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.24 | 18:36

3

Къде си Нинова, Йончева, къде сте ретроградна сган? Убийците ги няма тук.

Gotinoto

2019.03.24 | 12:49

2

Мръсни убийци,проклети да сте!!!

мииии

2019.03.24 | 12:00

1

не виждаме червените кръвопиици да идат и да се покаят за злодеиствата си,кога!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини