Искрен Веселинов: Пресилено е да се каже, че поправката в Закона е направена заради „Артекс”

  • 23 март 2019 10:47

  • 1281
  • 1
Искрен Веселинов: Пресилено е да се каже, че поправката в Закона е направена заради „Артекс”
©

Пресилено е да се каже, че поправката в Закона е направена само заради „Артекс”. Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия по повод поправката в Закона, гласувана от предишния парламент, която, според различни медийни публикации, е помогнала на същата фирма да завърши друг строеж.

„Тази поправка е направена в голяма степен по настояване на общини, държавни ведомства, тъй като до тогава разрешението за строеж е имало срочност 3 или 5 години. След кризата 2008 г. това се оказа изключително неритмично с финансирането  и за това се търси по-голям срок, който и да облекчава административно и процедурно тези възложители”, обясни той.

Във връзка с проверката на новозакупените имоти на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и Ваня Колева заместник-председателят на ВМРО заяви, че е необходимо да се изчака проверката на компетентните органи.

„Всяко съмнение за нерегламентирано облагодетелстване на една фирма трябва да бъде проверено и трябва да има последици. Безспорно е нередно да се ползва общественото положение, за да се осигури облага, но въпросът е дали това се е случило точно така. Аз могат да кажа категорично, че 80% от сделките в София се сключват на цени под реалните и това е проблем на пазара и на данъчните оценки, което трябва да бъде коментирано системно, а не само в контекста на конкретен случай”, добави той.

Веселинов коментира и обвиненията на опозицията, които заговориха за политически рекет:  „Това е стилът на тази опозиция. Очевидно със скандали ще се занимаваме до края на кампанията за евроизборите. След това ще започнем да се занимават само със себе си. Всички скандали възможни са подадени. Компетентните органи са сезирани, нека да си свършат работата”.

Депутатът обяви, че „Обединени патриоти” ще имат добър резултат само ако се явят заедно на изборите. „Ако зависи от ВМРО ние бихме се явили заедно с партньорите от „Обединени патриоти”, но единствено в пълен състав. Не бихме желали сепаративно да водим разговори с едната или другата партия”, каза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
1281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПОМИЯРА ОТ РУСЕ

2019.03.23 | 12:15

1

ПРЕМИНА ПРЕЗ НЯКОЛКО ПАРТИИ,НО УСПЯ ДА ПРИВАТИЗИРА МАГАЗИНИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА.

Добави коментар

Водещи новини