Политолог: "Отвинтване" на главата на Цветанов ще създаде огромни проблеми на ГЕРБ

  • 22 март 2019 16:33

  • 3738
  • 8
Политолог: "Отвинтване" на главата на Цветанов ще създаде огромни проблеми на ГЕРБ
© Нова телевизия

В българската политическа история най-големите скандали са за имоти. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев, като даде пример с имотите на Тодор Живков и Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица.

Темата с имотите е болна тема за българското общество, може би защото нашето съзнание главно е свързано с битовото. Затова този скандал е с много по-голям магнитуд от всички скандали досега с политическа основа или свързани със злоупотреба с публични средства, заяви Стойчев.

Българинът трудно може да пипне офшорни пари или облигации, финансовата ни грамотност не е толкова висока, докато апартаментът можеш да го видиш, да го пипнеш, каза политологът Георги Киряков. Много от българите са собственици на апартамент, те го виждат, усещат значението му. Затова са толкова чувствителни по темата. Дори скандали с имоти на политици в чужбина минават по-лесно, отколкото подобен скандал с имоти в България, заяви Киряков.

Той коментира и какви мерки трябва да предприеме премиерът и председател на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след скандала с апартаментите на властта. В предизборна ситуация, при положение, че Цветанов от години прави избори и изгражда партийни структури, отвинтването на главата му ще създаде огромни проблеми на ГЕРБ. Не се знае дали новият човек и дали ще бъде приет от структурите. Така или иначе трябва да се предприемат някакви мерки, като най-малкото той трябва да бъде отстранен от предизборния щаб на ГЕРБ, защото им носи имиджови негативи, посочи Киряков.

Този скандал без съмнение ще се преекспонира и ще се използва за политически цели, добави той.

Този скандал не е учудващ. При подобни случаи няма значение дали една сделка е законна или не, хората гледат негативно. Затова разбирам изнервеността на Борисов по темата. Борисов би могъл да вземе решение, които да използва като някакъв вид позитив. В България всяко чудо е за три дни, и този скандал ще отшуми. Той се раздухва в момента заради преговорите с американците за изтребителите. Става дума за голяма съвкупност от интереси, таймингът е много специфично нещо в българската политика, заяви Стойчо Стойчев.

От такъв тип скандали се възползват антисистемни и извънпарламентарни партии. Ако БСП си мислят, че ще спечелят от подобен скандал, това няма да се случи, каза още Стойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3738 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.22 | 23:01

8

Ето я комунистическата пропаганда: купих си апартамент за 20 000; след това го замених за две гарсониери за по 15 000; после тях ги продадох за 30 000; и после си купих имот на Сейшелските острови - за 100 000. Според комунистите-терористи аз съм капиталист и разбойник! Нещастни ленинисти-сифилисти!

оня с коня

2019.03.22 | 19:46

7

Какви имоти е имал Тодор Живков???

boiko

2019.03.22 | 18:30

6

Izkopacha oste edin cherven mrasnik,koito si kazva sociolog.

2019.03.22 | 17:50

5

ГЕРБ е гнилоч ! В различна степен на гниене е целия управляващ "елит" ! Нужен е скалпел и оздравителен период на диктатура или минимум ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! БЪЛГАРИЯ е на смъртен одър , защото се управлява от МАФИЯ !

веселин василев

2019.03.22 | 17:47

4

Намерете истинската причина стига сте плямпали глупости!!!!!!!

накой сготви ЦВИНОКИО

2019.03.22 | 16:50

1

И ТОВА Е ПОЧТИ НА 100% ,НЯКОЙ ОТ НЕГОВАТА КРАДЛИВА ШАЙКА.

2019.03.22 | 17:18

3

Хр.Иванов,ген.Атанасов,Лукарски и прочие патерици на БКП.

2019.03.22 | 17:16

2

Всички онези които разтуриха СДС и го държаха в дъното на класациите за да няма БКП реална алтернатива рипнаха като опарени от единствено правилния ход на новото ръководство.Задава се нова силна коалиция и от това недоволните са много . Естествено че опозицията ще се постарае да я очерни в зародиш. На привържениците на синята идея ни писна от разни костовисти,атанасовисти и прочие агенти на БКП,да ни използват за патерици на БКП-ДПС-ДС.

Добави коментар

Водещи новини