ГЕРБ: Поправката в ЗУТ няма ретроактивно действие и няма отношение към обекта "Артекс"

  • 22 март 2019 11:09

  • 751
  • 4
ГЕРБ: Поправката в ЗУТ няма ретроактивно действие и няма отношение към обекта "Артекс"
© Булфото (архив)

Поправката в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ няма ретроактивно действие и няма отношение към обекта на фирма "Артекс". Това коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е бил един от вносителите на измененията, приети от предишното Народно събрание в края на януари 2017 г. 

Законопроектът, който сме внесли с колегите, касае обекти от първа и втора категория - най-големите обекти, на които сме дали толеранс вместо за пет години да бъдат завършение за десет, обясни Ненков. Той отбеляза, че са дали този толеранс по чисто обективни причини, тъй като в практиката се показало, че поради обжалвания, административни процедури, оценка на въздействието върху околната среда, тези обекти се бавят с години. 

Поправката "Артекс" ми звучи по-скоро подвеждащо, смята Ненков. Според него фирмата не се е възползвала от поправката, защото законът няма ретроактивно действие. В закона никъде не е описано, че важи със задна дата, посочи Ненков. "Какво се е случило след това, как е продължил техният обект, трябва да питате други институции", добави Ненков. "Законопроектът няма отношение към техния казус и към техния обект", смята той./

Последвайте канала на

Константин Тодоров
751 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ганчо

2019.03.22 | 11:50

4

взел апартамент сигурно някъде.

Courtney46%

2019.03.22 | 11:44

3

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук........>> T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

кореняк от София

2019.03.22 | 11:38

2

Фердинант вика чужди архитекти предимно от Чехия и Австрия.Главния чешки архитект на София остава своите препоръки. В София да не се строят многоетажни сгради , защото София е в котловина и е необходимо да има естествено течение и особено по оста Стара Планина-Витоша. Това ще доведе до по свеж въздух тогава , а сега и много по чист,
Точно такива селяни като теб , построиха Кремиковци край София , без никакви залеж от желязо и въглища

Ясно ли ви е?

2019.03.22 | 11:18

1

Шушляк да ти обясни...

Добави коментар

Водещи новини