Коалицията между СДС и ГЕРБ освети, че БСП и Демократична България пеят в един хор

  • 21 март 2019 20:15

  • 3273
  • 10
Коалицията между СДС и ГЕРБ освети, че БСП и Демократична България пеят в един хор
©

Темата с имотите и въобще личното пространство на големите политици винаги е била много интересна за масите. Хищните акули в редиците на БСП, подушили кръв и възможност да захапят политическите си опонентите от ГЕРБ, веднага грабнаха уж на готово (за това – малко по-надолу) темата и обиколиха студиата на медиите да разтръбят каква е новата корупционна афера на властта и на първите хора в ГЕРБ. 

В опита си отново да използват скандална тема от публичното пространство като оръжие, с което да стрелят по ГЕРБ, 

БСП май пак ще се прострелят в крака

Дали от политическа неопитност на ръководство на социалистическата партия или просто толкова си могат, но БСП отново подхващат тема, която за часове почна да им гърми в лицето. Няколко часа след като скочиха да атакуват Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за това, че е заменил две свои жилища и е доплатил 100 000 лв, за  едно жилище в същия квартал, се появи информацията, за далеч по-скандалните сделки на депутати и хора, в голямата си  част – ръководители на партията столетница. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Елена Йончева, Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Жельо Бойчев са само част от хората в БСП, които в годините, в които БСП са били на власт, са купили множество имоти на скандално ниски цени. Отделно от апартаментите Кирил Добрев декларира дялове във фирма „Пирин Ват“. Това е дружеството - собственик на ВЕЦ „Топлика“. Кирил Добрев  един от съсобствениците заедно с бизнесмените Ангел Дерменджиев и Ангел Гераксиев. Управител и акционер в дружеството бе Еленко Божков, назначен тези дни от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в неговия Стратегически съвет.

Всички тези хора, днес първо станаха и говориха колко незаконна е сделката на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Няколко часа по-късно, след като стана ясно колко тежко компрометирани са самите те по същата тема, смениха версията на „може и да се окаже законно, но не е морално“. 

Моралната цена

на всяко свое действие политиците плащат на избори, а такива предстоят и след тях ще съдим кое хората са приели за морално и кое не. Но тук, щом подемаме темата с морала, ще си позволя да питам: А морално ли е представящата се за първа дама да си купува рокли и облекла за по 15 000 лв? И понеже знам отговора, продължаваме към по-важните въпроси: 

От къде всъщност тръгна цялата тема?! От разследване на Свободна Европа и антикорупционния фонд – организации, финансирани от „Америка за България“ и свързани пряко с „Да, България“ на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и ДСБ (на не знам кой, защото там вождовете станаха много, но няма индианци, ако перифразираме популярната реплика). Макар и да звучи иронично, с пари от Америка се удря лично по безспорно най-изявения про-американски политик в България. И в тази ситуация наблюдаваме нещо много странно. Тезите и интересите на либералната част от извънпарламентарната десница доста съвпадат с тезите и целите на БСП. А организациите, свързани със същата тази част от десницата, правят скандала публичен в деня, след като цялата страна започна да се забавлява с разтърсващите вътрешни скандали в БСП и много удобно се измести фокусът отново върху ГЕРБ, по напълно НЕполитическа тема.

Защо и как съвпаднаха тези неща – оставям всеки сам да преценява. Но на мен този ход и все по-явното мобилизиране на ДСБ и "Да, България" в един хор с БСП много ми прилича на отговор на това, че другата част от десницата – консервативната СДС, реши да се събере с ГЕРБ на предстоящите евроизбори.

Автор: Александър Владимиров

Последвайте канала на

3273 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.03.21 | 21:36

4

Няма скандали там където има страх,там където не се чува различно мнение. Много махленско,да говориш коя дама какви тоалети си е купила,та нали се изписа и говори как дамите от ГЕРБ само чантите им стрували по 5000 лева,а обувките двойно повече-вярно ли е това,сигурно знаете щом се занимавате с такива въпроси и още нещо,морално ли е Цветанов да заведе съпругата си на закуска с Тръмп,които разходи сигурно излизат хиляди долари,а те нали имат кредит от 100 000 лева.

2019.03.21 | 21:29

3

Г-н Владимиров,когато в една партия има спорове и различни мнения показва,че вътре има демократично мислещи хора,но на вас ви харесва това една партия да се управлява еднолично,да си мени мненията и законите през два часа,дали наистина не разбирате ,че в сделката на Цветанов има нещо нередно,това,че получавате най-вероятно добри субсидии трябва ли да си затваряте очите ,много бързо открихте 10-15 години назад кой си е купил апартамент,та то тогава Цветанов колко си е купил и то с минималните пенсии на тъста си и съпругата му.Това,че се опитвате пак да замесите президента,който ясно каза,че закона за корупцията работи за опонентите,но не и за управляващите,то това го знае всеки гражданин на държавата.Нищо не казвате и за това Христо Иванов при кой беше министър,къде бяхте и когато народа се бореше срещу "умните и красивите".

опорна то4ка

2019.03.21 | 20:38

2

Йончева и отдела дадоха ход на активното мероприятие " апартамент" точно на време. Винаги съм твърдял че политическите ало-измамници в България са много добри специалисти

х

2019.03.21 | 20:25

1

Много точен анализ на Александър Владимиров ! Браво на автора, няма политически пристрастия, а точна преценка на нещата такива каквито са.

Гост

2019.03.21 | 21:46

5

Еееееееее хайде сега,ГЕРБ пеят в един хор с толкова партии-НСФБ,Атака,ВМРО,Воля,ДПС,СДС макар и на различни гласове,но целта е ясна-властта,защо да няма и други да пеят заедно,в България е така,днес си депутат от една партия,утре от друга стига да е на власт,днес си в коалиция с едните,утре с другите,но управлението е "стабилно" .По лесно и правдиво е да имаш собствено мнение и виждания по въпросите без да си зависим от управляващите.

Васил

2019.03.21 | 23:17

6

Съгласен съм с написаното от участника във форума преди мен. Поздравления за журналиста Александър Владимиров. Кратък, ясен и точен коментар.

Вики

2019.03.22 | 17:52

9

Цялата псевдо-демократична групичка на Христо Иванов се състои от изкусни фурнаджийски лопати.

Асен

2019.03.22 | 17:19

8

Демократична България са обединение без минало и без бъдеще.

choss

2019.03.22 | 15:22

7

Цв Цв нали беше казал, че двата апартамента, дето ги бил заменил, били на по-добро място от новата придобивка .... оная с ВИП асансьора?
Най-важният въпрос, след тези разкрития за Цветанов е:

Защо бихме допуснали с политика, стратегия и дипломация да се занимават хора, които заменят два апартамента на по-хубаво място за един на по-лошо?
За едни гербери питам, дет му гласуват без много, много да му мислят!

Ритолог

2019.03.23 | 20:39

10

Кратък (и реторичен) въпрос към автора на материала относно "точния" му анализ: ако нормален и душевно болен видят крадец да върши деянието си и възроптаят срещу него"в хор", то дали и нормалният човек е душевно болен??

Добави коментар

Водещи новини