Явор Нотев и Хампарцумян със скъпи имоти, Кирил Добрев с три, а Жельо Бойчев - гост на "Артекс"

  • 21 март 2019 18:06

  • 6005
  • 19
Явор Нотев и Хампарцумян със скъпи имоти, Кирил Добрев с три, а Жельо Бойчев - гост на "Артекс"
© pixabay

Скандалът с имотите на властта се разраства. Оказва се, че зам.-председателят на парламента Явор Нотев също е закупил луксозен имот в кв. "Изгрев".

"168 часа" са направили справка в Имотния регистър на Агенцията по вписванията. Тя показва, че новото жилище е доста обширно и има обща площ от 226 кв. м. Просторният апартамент се намира и на много приятно място - на ул. "Райко Алексиев" в София, и е в непосредствена близост до Борисовата градина. То включва три стаи, хол, кухня, две бани, множество сервизни помещения и огромна тераса, опасваща го от три страни. Към него има и гараж, както и вътрешен двор с красива градина.

Депутатът го е закупил и с множество подобрения, защото по думи на съседите предишният собственик е направил и сауна. По оценка на брокери при сегашните цени имотът струва около 500 000 лева, за колкото вероятно го е придобил и Нотев. Първоначалната цена, на която е бил обявен за продажба обаче, е доста по-висока - 300 хил. евро, сочи справка в сайтовете за обяви. Съсед на Явор Нотев е фолкпевицата АлисияАлисия Истинското име фолк певицата Алисия е Ася Пламенова Дойчева, родена в Ихтиман. Очите на Алисия. От години тя живее в луксозната кооперация. Според слуховете, доскоро там често се е подвизавал и издирваният Георги Станоев - Малката Бирма. Търсеният от Интерпол с червена бюлетина бе последното известно гадже на АлисияАлисия Истинското име фолк певицата Алисия е Ася Пламенова Дойчева, родена в Ихтиман. Очите на Алисия. Банкерът Левон Хампарцумян също се сдобил с луксозен апартамент от фирмата "Артекс" на улица "Тинтява", разкрива Бивол.

Цената на имота е доста занижена, а апартаментът е придобит миналата година. На цена от 420 хиляди лева, Левон Хампарцумян пролучава жилище от 203 квадрата, озеленена тераса и два гаража. Интересен факт е, че в същия ден фирмата на Пламен и Весела Мирянови получава кредит от "УниКредит Булбанк" на стойност малко над 28 милиона лева.

Из политическите среди се говори, че Имотгейт стартира като консолидация на силите между приближени на БСП, ДСБ, "Да, България" и Цветан Василев. Целта на скандалите е да се дискредитират ключови фигури от ГЕРБ преди предстоящия евровот. Ескалацията на Имотгейт обаче се връща като бумеранг и към политици от опозицията, пише topnovini.

Според имотната декларация на Кирил Добрев само за година той се е сдобил с три апартамента - два свои и един на жена му Антония. Двете жилища са в София, едното е във Варна. Покупките са станали през 2008 и 2014 г. През този период Добрев е депутат от БСП. Два от апартаментите са от 140 квадрата, купени за непазарните цени от 200 000 лева или по малко над 700 евро на квадрат. Отделно от апартаментите Кирил Добрев декларира дялове във фирма „Пирин Ват“. Това е дружеството, собственик на ВЕЦ „Топлика“.

Кирил Добрев бе един от съсобствениците заедно с бизнесмените Ангел Дерменджиев и Ангел Гераксиев. Управител и акционер в дружеството бе Еленко Божков, назначен тези дни от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в неговия Стратегически съвет. В социалните мрежи се появи и снимка на народния представител от БСП Жельо Бойчев на фирмен купон на прочуата се в последните дни фирма „Артекс“.

Припомня се и имотна сделка на Жельо Бойчев от преди години, в която той също се сдобива с жилище с впечатляваща разлика между средната пазарна цена на имотите в София и новия му апартамент. През 2006-а депутатът от БСП и съпругата му Зорница придобиват апартамент от 175 квадрата. Цената, която семейство Бойчеви плаща е 57 100 лева или цена от 326 лева на квадратен метър. Отново по данни на НСИ за първото тримесечие на 2006 г. средната цена на квадратен метър в София е била 1313. Това означава, че цената е била четири пъти по-ниска от пазарната.

Последвайте канала на

Novini.bg
6005 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Ето това е

2019.03.21 | 19:09

9

БСПартийните са свикнали да гледат и да завиждат на другарчето. Айде стига с тези апартаменти и махленски приказки. Ей, вие от БСП-то и другарю Льотчик, кажете каква е според вас алтернативата на тъй нареченото статукво. Много сте злобни и противни, това ще ви кажа.

2019.03.21 | 20:19

13

комунист на снимка да го видиш - заший му един шамар

а ти си нещастна подметка,

2019.03.21 | 19:58

12

която мисли, че ще внуши примиряване с бандитизма във властта. Ау, завистничество, ау, какво грозно чувство, не ни закачайте, когато ви обезмозъчваме, ръкопляскайте ни, когато ви грабим. Плъшоци смърдливи на власт сме ние, обичайте ни.
ТОВА ЩЕ ВИ КАЖЕМ. МРЪСНИ ДУШИЦИ.

2019.03.21 | 18:51

7

Може ли да се прави сравнение с 2006 година и 2019 година за цените на имотите,разлика от 13 години ,имаше ли тогава такова лукс строителство със собствен асансьор,отделени гаражи и всичко останало,да не говорим за квадратурата на апартамента,защо се опитвате да омаловажите сделката на Цветанов,как става така,че продава старите на подчинения си,как се урежда кумицата му ,Цецка,Рашидов,как нищо не написахте за Горанов,който също живее в луксозно жилище подарено му от кръстник, не пишете за това, пак започнахте с президента Радев,кого и защо назначил,кой си купил преди 15-20 години жилище,просто да отклоните вниманието от Цветанов.А Борисов ясно каза-това,че другите правили така не ни оправдава нас и при положение,че имаш два луксозни апартамента,защо ти трябва такава сделка

аха

2019.03.21 | 18:52

8

За Хъпуцомян е ясно - почерпка за отпуснат кредит. За Добрев - ново строителство ли е или старо, защото и това има значение когато сделката се изповядва по данъчна оценка, а не по пазарна оценка. При старо строителство това е възможно, докато при новото - не. Така че преди да хвърляте "бомби" се информирайте по-добре, за да бъдете по-убедителни.

ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ-

2019.03.21 | 18:25

3

ПЛАТЕНИТЕ К-У-Р-В-И , НА ВЛАСТА.

2019.03.21 | 19:16

10

Този Желю Бойчев от БСП заедно с Цветанов беше на молитвената закуска в САЩ. Явно за заслуги получават ниски цени,при положение,че са свили толкова кинти..

2019.03.21 | 18:30

5

Я кмет , я депутат - келипир има в тая работа . Хората пари натрупаха . бай Ганьо .

СВИНСКИТЕ МЕДИИ-

2019.03.21 | 18:24

1

НА 114 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.

2019.03.21 | 19:49

11

Кире Контрабанда от БСП краде повече от Елена Йончева

2019.03.21 | 18:27

4

Ха ,ха ,ха ! Нищо ново под слънцето . Така е в " демократична " България , но докога ли ! ?

2019.03.21 | 18:24

2

ВСИЧКИ СА МАСКАРИ .

Добави коментар

Водещи новини