Бойко Борисов и Антонио Таяни откриха бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП

  • 21 март 2019 12:40

  • 1182
  • 6
© Novini.bg

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, евродепутатите Андрей Ковачев и Ева Майдел, председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент и председателят на ЕНП Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище взеха участие в тържествена церемония в Брюксел по откриването на бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП, предаде репортер на Novini.bg.

За първи път в историята на институциите на ЕС част от Европейския парламент ще носи името на български общественик. Атанас Буров е европейски демократ и държавник, работил усилено за въвеждането на модерни за времето си европейски практики в България. Решението за именуването на част от централната сграда на ЕП в Брюксел на Атанас Буров бе одобрено от ръководството на Европейския парламент в края на миналата година по инициатива на български евродепутати.

,,Извършва се една малка справедливост спрямо поколения българи, които са били демократи, които са искали България да бъде част от ЕС, от Европа, от семейството на свободните и демократични европейски държави, от които бяхме откъснати за десетилетия по време на тоталитарния режим, за което искам да изкажа своите благодарности на ЕП'', заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

Една от наследничките на Атанас Буров изрази гордостта си от паметното събитие в ЕП.

,,За мен е голяма чест да изразя вълнението от голямото признание на Европейския парламент. Съвременнните историци определят Атанас Буров като високо ерудиран политик и държавник. Мъдър и дипломатичен човек с чувство на дълг'', разказа наследничката.

,,Още през 1939 година той предрича, че ще минат години, когато Великите сили ще загърбят различията си и отново ще се обединят на икономическа основа. Той нееднократно изказва дълбокота си любов към родината и изграждането на стабилна българска държава'', посочи тя.

,,Времето показа, че пословичният оптимизъм на Буров като част от семейството на европейските народи е бил основателен, защото половин век по-късно България е приета в ЕС'', сподели още наследничката на големия български държавник.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1182 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.21 | 12:57

3

Господи, прости им за наглите лъжи. Атанас Буров се е обърнал в гроба от срам, комунистите от СДС-ГЕРБ-ОП-ДПС, да му вдигат паметник в ЕП и да си приписват демократични заслуги.

2019.03.21 | 13:19

6

бахти долните комунистически тролове сте двамата

2019.03.21 | 13:04

5

Нека да каже, наглеца кмет на София от 2004-2005 година, колко хора изгони от жилищата им, без съд и присъда. Колко имоти, пари открадна заедно с НДСВ, БСП, СДС от гражданите, без съд и присъда. Колко пушки сега е насочил срещу бизнесмени и мирни граждани. Нагло снимащ се със слепите и глухи европейски лидери. Нищо чудно, че Великобритания бърза час по-скоро да се отърве от комунистическия ЕС.

wtf!?!?!??!

2019.03.21 | 12:49

1

тук е мазало , а пехливанина реже ленти в Европата...

Опорна точка

2019.03.21 | 12:59

4

Свършва ти смяната, този ти е 48 коментар и бързаш да си ходиш? За това ли претупваш? По сериозно работете, така метеж не се прави!

Опорна точка

2019.03.21 | 12:52

2

А Сергей Дмитриевич кога ще издейства паметник на Тодар Живков в Европарламента? Кога!?

Добави коментар

Водещи новини