Бисер Петков: До момента няма отпусната пенсия по новите правила

  • 20 март 2019 08:21

  • 866
  • 1
Бисер Петков: До момента няма отпусната пенсия по новите правила
©

Тази промяна в пенсионната реформа, която се предвижда ще има положително въздействие, но 31% от хората ще бъдат негативно засегнати. До момента няма отпусната пенсия по новите правила, тоест няма никой ощетен. Това коментира социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , в сутрешния блок на Нова тв.

В рамките, на това което НОИ представи, отклоненията, които бяха коснтатирани бяха в много ниски стойности. Анализът на НОИ е, че негативно засегнати ще са тези, които в периода 1997 - 1999 година са се осигурявали на много високи доходи, но са имали нерегулярна трудова заетост.

По думите на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  посланието от срещата вчера при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е, че не трябва да има нито един негативно засегнат пенсионер. Това, което ще бъде предложено, е хората да имат право да заявят и участието на този доход от периода 97 - 99 година.

Промените, които бяха въведени с комплексната реформа през 2015 година са параметрични реформи, които доведоха до финансово стабилизиране на пенсионния фонд, заяви той.

Според експертът Ася Гонева данните, които излязоха в медиите,  са били неправилно интерпретирани. Няма промяна във формулата на изчисление на пенсиите, каза тя.

„От тези около 68 хиляди, които са получили писма през 2018 година, че навършват пенсионна възраст, една огромна част от тях въобще няма да бъде засегната от новото законодателство. Говорим за индивидуален коефициент, което не винаги е вярно за някакво намаление на пенсията. Второ – вече има уточнение между Надзорния съвет, министерството, НОИ, да наблюдаваме този процес, за да видим дали ще има някакво негативно отношение. Няма оценка на въздействието, която да може да бъде направена предварително защото аз мога да съм придобива право на пенсия, но не съм длъжна да го реализирам. Така могат да трупам още стаж и никога не може да разберете какво ще се случи с моята пенсия заради тази промяна”, поясни Ася Гонева.

Последвайте канала на

Novini.bg
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пенсионер

2019.03.20 | 10:09

1

При теб може и няма , но може и да има.
Оправи си и бакиите по РАЗПОРЕЖДАНЕ N 21190262659 от 01.01.2019 год. и им изплати на ощетените пенсионери 4 четири добавки към пенсиите,който си ги покрихте.
Просто плачеш за ПРОКУРОР.

Добави коментар

Водещи новини