Елена Поптодорова: България не е готова за новите предизвикателства пред сигурността

  • 19 март 2019 10:08

  • 1202
  • 5
© Novini.bg

За съжаление България не е готова. Не съм уверена, че държавата може да се справи с някакви внезапно възникнали събития.

Това каза бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова по време на дискусията на тема "Готова ли е България за новите предизвикателства пред сигурността“ организирана от Института по социология "Иван Хаджийски" заедно с "Галъп интернешънъл". "Честванията за 70-годишнината от създаването на НАТО, както и 15-годишнината от членството на България в пакта, ще бъдат умислени. Помня преди 15 години каква празнична атмосфера имаше, а за съжаление днес нещата не седят така. Преди 5 години Русия анексира Крим и това постави една разделителна линия и бразда в отношенията между Москва и НАТО. Днешната среда за сигурност е несравнима с предишни периоди. Правят се всякакви опити да се опише сегашния период, като някои го определят за втора Студена война, но според мен нещата не са същите като преди 1989 година, когато имахме ясно изразена Студена война. Има анализатори, които определят сегашния период като ера на съперничество между Великите сили - САЩ, Русия и Китай. Лошото е, че в момента не може да се стъпи еднозначно върху върховенството на закона. Тероризмът е глобална заплаха. Последните примери за това са атаките в Нова Зеландия и Холандия", даде пример Поптодорова.

"Китай се опитва да измести САЩ от въководното място в света. За нас в България формулата е много сложна и не е еднозначна. Времето за избори никога не е било толкова тежко, както сега. Вчера НАТО излезе с една много ясна и категорична декларация за Крим. Аз искам да кажа, че това е наша декларация. Ние трябва да казваме, че това е нашето отношение за Крим, защото България е НАТО", категорична беше Поптодорова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1202 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Избирател

2019.03.20 | 07:48

5

Лелеее, ей го бе , ей го пак Ленчето с кремчето! Аз се бях уплашил да не е станало нещо с това Ленче, че от една седмиза не се е акало по медиите! Бре мама ти комунделска нагла! Още не е Ти е изтекла условната присъда за кражба, червен парцал, крадлив! Затваряй си мръсния плювалник!

аааа така е

2019.03.19 | 13:50

4

По-важно е ленчето да е подготвена за предизвикателството пред новите кремчета за лице на герлен, не ли?

2019.03.19 | 13:07

3

Тази Елена Поптодорова от младини е готова за предизвикателствата ! Оттогава краде и е болна клептоманка ! Такива като нея управляваха и управляват България и затова я пратиха за посланик в САЩ ! Червена комунистическа крадла , преводачка на бай Тодор !

Умник Гюро

2019.03.19 | 12:22

2

Крадлата от безмитни магазини продължава да се появява пред медиите. Как може човек да е толкова нагъл?

Пешо

2019.03.19 | 10:59

1

Крадло, мълчи си и си гледай срама

Добави коментар

Водещи новини