Димитър Делчев: ДБГ се готви и за отделно явяване на евроизборите

  • 17 март 2019 16:45

  • 491
  • 2
Димитър Делчев: ДБГ се готви и за отделно явяване на евроизборите
© bulphoto

Движение "България на гражданите" се готви и за отделно явяване на Евроизборите, тъй като до тях остават само 70 дни. Това заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев пред БНР по повод очакванията десните партии да бъдат заедно на предстоящите избори.

Делчев обясни, че ДБГ води разговори с всички партии в център-дясно и припомни, че още през януари от партията са призовали да не се протаква дясното обединение. "Приличаме на хора, които скоро трябва да се явят на ветроходно състезание, още не са си построили лодка, но пък част от тях спорят дали платната да са сини или бели. По този начин десницата може и да се яви обединена, но чак на Евроизборите през 2024 г. Днес изтича срокът, около който се обединихме с Демократична България, и ние очакваме тяхното решение".

Делчев каза, че иска още от утре да започне искрен разговор с хората по най-важната тема - как българите да живеят тук също толкова качествено, както в Западна Европа. "Разговорът ще е за заличаването на двойния стандарт при храните, за изчистването на въздуха, за преодоляване на корупцията, която е огромният проблем на България. Но над всичко стои въпросът как ползите от членството ни в Евросъюза да стигат до всички, а не само до една тясна клика, близка до управляващите".

На въпрос за призива да председателя на Европейската народна партия Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския до четирите български партии, членове на ЕНП, да се обединят за общо явяване на Евроизбирите, Делчев обясни, че е изпратил лично отговор до г-н Дол. "Поканих го да ни гостува, за да ни разясни как си представя такова обединение. Ние като лоялен член на ЕНП оценяваме неговото мнение и вероятно на него ще му бъде интересно нашето. Делчев добави още, че по време на 10-годишното управлението на ГЕРБ милиони българи са напуснали страната, а повече от половината, които са тук, не смятат, че има смисъл да гласуват".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Манев

2019.03.17 | 21:20

2

Самочувствието е необходимост, но когато е неадекватно голямо е смешно.

2019.03.17 | 17:07

1

Огледалце от стената, кажи на будалата!

Добави коментар

Водещи новини