БСП е изправена пред тежък и съдбоносен избор - Станишев или Йончева

  • 17 март 2019 12:27

  • 1269
  • 8
 БСП е изправена пред тежък и съдбоносен избор - Станишев или Йончева
© Булфото

Националният съвет на БСП решава кой да е водач на евролистата.
Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен коментира пред журналисти, че БСП е изправена пред тежък и съдбоносен избор и със сигурност ще има много емоции. "За мен няма съмнение, най-естественият избор на БСП за водач на листите е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, всичко останало е достатъчно обидно за нас", каза той.

Председателят на БСП-София Калоян Паргов отбеляза, че левицата е направила пробив на парламентарните избори през 2017 г. с водачите си от гражданската квота. Понякога един симпатизант и непартиен член е по-голям партиец от партийците, коментира той. По думите му водачът трябва да е представител на БСП, но може да е и представител в парламента.

Георги Гергов очаква на пленума да има предложение водачът на листата да е партиец. Редно е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да бъде, защото иначе даваме лош знак, коментира той. Според Гергов водач ще е Станишев, колкото и на някой да му се иска да е Йончева.

Георги Божинов коментира, че тези две имена са се откроили при номинациите за водач на листата. Предлагам спокойно, демократично да направим своето волеизлияние и който е първи да бъде водач, вторият да бъде втори в листата, в противен случай не може да се преодолее разделението в партията, посочи той преди пленума.

За пореден път в БСП се очерта да премерят сили най-тясното ръководство на партията и недоволните от действията му, като според партийци на "Позитано" 20 засега изглежда, че подкрепената от Изпълнителното бюро Елена Йончева ще събере повече гласове. В Националния съвет влизат 180 души, а вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова наброява около 50 от тях. Социалисти имат очаквания, че като бивш лидер на партията и бивш премиер Станишев ще консолидира по-голяма подкрепа.

Последвайте канала на

БТА
1269 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.17 | 18:59

8

Престъпница е начело на комунистическата евролиста. Офшорната крадла прави всичко възможно, за да отърве затвора.

Разочарован

2019.03.17 | 12:36

1

Никога вече няма да гласувам за БСП ! Осъзнах че те са мафия.

2019.03.17 | 13:48

7

Никога вече няма да се интересувсам и даже да чета какво пишат троловете като "разочарован" под новините! Осъзнах,че докато уж се карат като педераси,си го прилапват един на друг! Абе нещо като транссексуални хомодвойки...Извратена работа,а и мозъка им е като на пиле и в него има място за 3-4 простащини които постоянно повтарят навсякъде!!!

ХУНТАТА ГРОБ

2019.03.17 | 12:47

3

СЪЩО. НЯМАТ РАЗЛИКА-ОТ КРАДЛИВАТА ШАЙКА СА ВСИЧКИ.

111

2019.03.17 | 13:06

6

Този Ангел Найденов беше областен в Хасково. Имаше един голям кабинет и на два метра пред бюрото си беше опънал едно въженце. До там можеха да отиват посещаващите го. В момента заобикаля Хасково от 100 км. Страх го е да дойде. Отвратителна пъпчива персона. Защо ги държат още в тази партия такива като този, Георги Божинов, Гергов, Пирински, Станишев,...

Тия смешници от старата гвардия

2019.03.17 | 12:46

2

още не могат да разберат, че заради пед_раси като Гей Сатанишев и "ишиаси" като МихОй Миков, партията им беше на път да изчезне като СДС и НДСВ.

2019.03.17 | 13:00

5

Ха,ха, тя партията им и така ще изчезне.

Пречистване

2019.03.17 | 12:52

4

БСП трябва да се отърве от тези котви Найденов и Гергов, а разните му комсомолски парговци да се заемат малко с полезна дейност, вместо само да разхождат костюми из София.

Добави коментар

Водещи новини