Главният секретар на МВР участва в среща на полицейските ръководители в държавите от ЕС

  • 15 март 2019 15:00

  • 294
  • 0
Главният секретар на МВР участва в среща на полицейските ръководители в държавите от ЕС
© МВР

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов участва в неформална среща на ръководителите на полицията в държавите - членки на ЕС и асоциираните шенгенски държави, която се провежда във Виена. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Основната цел е обмен на мнения по актуални въпроси, свързани с полицейската дейност с цел подпомагане на взимането на общи политически решения на ниво ЕС и в рамките на отделните държави. Срещите от този вид се провеждат два пъти годишно, обикновено в Австрия и Нидерландия. 

В рамките на настоящата среща бяха обсъдени редица теми, свързани с използването на съвременните технологии и отражението им върху ежедневната полицейска работа - въвеждането на мобилни комуникации от пето поколение, необходимостта от все по-широко и унифицирано използване на различни мобилни приложения, използването на дронове, действията на полицията при липса на комуникации, използването на дигиталните данни в полицейските системи по оптимален начин.

Акцент бе поставен и на новата стратегия на Европол 2020+. Държавите оцениха високо заложените в нея приоритети за по-гъвкаво оперативно съдействие от страна на агенцията и създаването на нови технологични решения, които да бъдат използвани в целия Европейски съюз.

Обсъдено бе и сътрудничеството по противодействие на наркотрафика и ролята на Европол в координацията на оперативните действия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини