Бойко Борисов проведе среща с Шефик Джаферович

  • 14 март 2019 16:08

  • 717
  • 2
Бойко Борисов проведе среща с Шефик Джаферович
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе двустранна среща с Шефик Джаферович, член на  Председателството на Босна и Херцеговина, в рамките на Седмия глобален бакински форум.

В началото на разговора българският премиер запозна Джаферович със задълбочаването на енергийното сътрудничество между България и Азербайджан, което бе обсъдено по време на форума. А след това министър-председателят изрази отново последователната подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Босна и Херцеговина.

„Приветстваме решението на Босна и Херцеговина да подпише Споразумението за намаляване на роуминг таксите между държавите от Западните Балкани, което ще даде основа за започване на преговори между Западните Балкани и ЕС за намаляване на роуминга“, посочи премиерът Борисов. Той подчерта, че това е в съзвучие с приетия  на Срещата на върха през май 2018 г. Софийски дневен ред и в подкрепа на свързаността в региона - дигитална, инфраструктурна, енергийна и между хората.

„Много се радвам да се видим на форума, но най-вече да ви благодарим -  защото вие сте човекът, заради който по време на председателството на Съвета на ЕС вашата държава направи много по темата за интеграцията на Западните Балкани“, обърна се към българския премиер Шефик Джаферович. Той подчерта пред Борисов, че с всеки свой жест и постъпка българският премиер е показвал, че работи за сътрудничество, уважение, мир и стабилност на Балканите, показвайки как различните народи и култури живеят в единство.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
717 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.14 | 17:25

2

Бойко Борисов бяга по тъч линията и се спасява в далечни пътувания, като за последно.

2019.03.14 | 16:42

1

Boiko kurvooooo

Добави коментар

Водещи новини