Мартин Димитров към Дянков: От къде ще вземем 3 млрд. лв. за външния дълг?

  • 02 март 2012 11:41

  • 1135
  • 4
Мартин Димитров към Дянков: От къде ще вземем 3 млрд. лв. за външния дълг?
©

Всички знаят, че управлението на Тройната коалиция беше непрозрачно.

Това каза от парламентарната трибуна Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, лидер на СДС и съпредседател на Синята коалиция.

"Ние от Синята коалиция сме подкрепяли всяка една идея за финансова стабилност, но не можем да подкрепим тази, която гласи, че трябва да изтеглим пари от Сребърния фонд, за да платим външния си дълг", каза синият лидер. Той цитира писмо от БНБ, според което, ако това стане, би било много опасно.

"Ключовият въпрос е от къде ще се вземат 3 млрд. лв., за да се гарантира финансовата стабилност. По - важен въпрос няма пред България в момента", заяви Димитров.

"Много лесно е да обвиняваме Тройната коалиция, те си знаят вините, но за да е полезен дебатът днес, трябва да стане ясно как ще бъде финансиран тези 3 млрд. лв., които са нужни, за да се плати външния дълг на България", обърна се синият лидер към министъра на финансите Симеон Дянков.

Това ще доведе до намаляване на кредитния рейтинг, което пък ще предизвика високи лихви, каза още Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1135 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.03.03 | 21:36

2
Мартин поставя правилен въпрос - откъде да вземем 3 млрд. лева? Отговорът е : от ортакът ти Костов и неговите храненици - Софиянски ,Пъпката , Черепа Донев и пр. ( не мислим ,че са им проблем)
ГЕРБ В ГРОБ!

2012.03.03 | 11:19

1
България , в навечерието на най-светли си празник е растърсена от скандали мизерия и бруталност! Във всички аспекти на общественият живот и така нареченият ъндърграунд!!! ЪндърграудЪТ са обаче онези хорица дето с много спестени псувни преживяват от ден за ден! И дето се чудят как ще посрещнат утрешният ден със сметките дето растат главолоно от ден на ден , а дохода им намалява право-пропорционално на ТЯХ! а някой си раздават бонуси и си взимат европейски заплатки...!!! И това ако не е потвърждение на поговорката ...ЗА кокошка няма прошка- за милион няма закони...< тотогава да попитам ЗА ТАЗИ ЛИ БЪЛГАРИЯ ТЕ УМРЯХА!!!
Мама

2012.03.04 | 12:15

4
Мартинчо мама - чичо ти Иван пак ти е напълнил главата с глупости да се излагаш ти по медиите - гледам на масата - не си си изпил млякото и изял филииката - пак без шапка и ръкавички си излязал - скрила съм ти кубчетата и влакчето за наказание -като се прибереш си наказан с лице до стената половин час Провали те мойто дете чичо ти Иван с неговите лъжи , измами и задкулисни шмекерии - ти не разбра ли че това е човек мошенник без достойнство и лице ? колко си ми глупавичък Мама
РМД

2012.03.04 | 12:15

3
Мартинчо Мартинчо - през 1997 от масовата приватизация от 30 милярда долара - пише се така ( 30 000 000 000 ) 3 милярда влезнаха в Българската хазна а другите 27 милярда ги хвана липсата ( питай за тях Вожда Костов - Той знае дека са ) ти сега си тръгнал да дириш 3 млрд уевчета ама си бил малък през 1997 и не помниш тогава си бил в оная секта - Харе Рама Харе Кришна сещаш ли се Баце ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини