Българска делегация за пръв път взема участие на международен форум на страните от БРИКС в Делхи

  • 12 март 2019 15:36

  • 276
  • 0
Българска делегация за пръв път взема участие на международен форум на страните от БРИКС в Делхи
© ПП АБВ

Българска делегация за пръв път взема участие на международен форум на страните от БРИКС в Делхи. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. На форума "Визия за бъдещето" участват повече от 15 държави от Европа, Азия, Южна Америка и Африка, представители на Г-20, ОНД, ЕС. АБВ е единствената партия от страната представена на форума. 

Международното събитие е подкрепено от правителството на Индия и бе открито от президента на Международния форум на БРИКС Пурнима Ананд, министъра на социалната политика на Индия, посланика на Русия в Индия, дипломати, политици, младежки лидери и т.н. 

По време на откриването координаторите на страните представиха своите делегации. В състава на делегацията на АБВ влизат областните председатели в Перник - Петър Първанов, в Бургас- Антон Коджабашев, Димчо Темелков и членове на ръководството на АБВ-Младежи – лидерът Пламена Заячка, която е и координатор за на събитието за България, Димитър Петров, Марин Банев. 

Програмата включва панелни дискусии на „Глобална криза в ерата на фалшивите новини“, „Международно хуманитарно сътрудничество - Визия за бъдещето“, „Индустриални промени и преструктуриране на света“, в които делегатите ще вземат активно участие.

По време на форума представителите от България проведоха двустранни срещи с колегите си от Русия, Сърбия, Испания, Монголия, Аржентина и Бразилия.

Радина Лазарова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини