Младен Маринов и главният секретар на МВР осъществиха работно посещение в Европол

  • 11 март 2019 17:05

  • 603
  • 1
Младен Маринов и главният секретар на МВР осъществиха работно посещение в Европол
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и главният секретар на МВР Ивайло Иванов осъществиха работно посещение в Европол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Визитата е по покана на изпълнителния директор на агенцията Катрин Де Бол. В рамките на работната среща министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и гл. комисар Ивайло Иванов подчертаха ангажимента на политическото и професионалното ръководство на министерството за продължаване на активното и вече изградено взаимодействие с Европол. Изразена бе благодарност за оказваната подкрепа от Европейската полицейска служба по различни случаи от взаимен интерес. 

Катрин Де Бол даде висока оценка на сътрудничеството с българските правоприлагащи органи и активното им участие в обмена на информация по канала на Европол. Подчертана бе водещата роля и постигнатите добри резултати в изпълнението на Политическия цикъл на ЕС за борба с тежката и организирана престъпност. Тя оцени високо резултатните операции и предоставяната информация от България по линия на противодействието на трафика на наркотици, незаконната миграция, контрабандата на акцизни стоки, киберпрестъпността. 

Министър Маринов изрази подкрепа за новата стратегия на Европол 2020+, която се фокусира върху предоставяне на по-качествени услуги на държавите членки, повече оперативна подкрепа и гъвкавост, по-добро управление и използване на информацията. В този смисъл Европейската полицейска служба ще използва в максимална степен аналитичния си капацитет и наличната информация, за да подпомага реални разследвания и оперативни случаи. 

В рамките на посещението министър Маринов и главен комисар Иванов проведоха и среща със заместник-директора по операциите на Европол, Вил ван Гемерт, и ръководителите на оперативни отдели в агенцията. Целта бе по-детайлно представяне на възможностите за подкрепа, които агенцията може да окаже на България в конкретни области. Министър Маринов остави послание в Златната книга на Европол, каквато е традицията при визити на висопоставени лица. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.03.11 | 17:24

1

aora esta persona mui bien komprende politikos nada en todo mundo

Добави коментар

Водещи новини