Татяна Дончева за арестите на олигарси: Подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове

  • 11 март 2019 08:10

  • 4546
  • 13
Татяна Дончева за арестите на олигарси: Подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове
©

От няколко месеца в страната тече акция срещу определени от олигарсите в страната. Това изглежда съмнително, защото прокуратурата няма за какво да ги търси след толкова години. Това каза в ефира на БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Тя се възмути и от това, че на участвалия в приватизацията Николай Банев сега се търси наказателна отговорност за това как е управлявал предприятията си, вместо държавата да организира стриктен следприватизационен контрол.

"Ние можем да кажем, че процесът на приватизация е бил престъпен и несправедлив. Въпросът е защо не направихме действащ следприватизационен контрол, за да спазват (купувачите) определени параметри. За да кажем 20 г. след като имуществото е изядено, изпито, че това е несправедливо и ще преследваме наказателно", посочи тя.

Според Дончева целта на тези процеси е не да се разследва действително процесът на приватизацията, а да се хвърлят на гладното население няколко такива, които парадират с богатството си. „Подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове и ни казват, че трябва да се задоволим с това".

„Критериите за определяне на неколцина обвиняеми за "организирана престъпна група" са твърде занижени и това се прави, за да бъде вкарано делото в специализирания наказателен съд. Издирвани от България с международна заповед за арест пък са обвинявани за "пране на пари" не защото има доказателства за това, а за да не последва отказ на чуждите власти да ги върнат“, коментира още лидерът на "Движение 21".

"Винаги за "задружната престъпна дейност" се е искало да има обективен принос за крайния резултат и осъзнаване на този принос, сега искат да са повече от трима. В едно семейство - ето ги: мъж, жена и дете", каза Дончева, като намекна за случая "Арабаджиеви", чийто син е в ареста от месеци.

"Доказателствата на прокуратурата в много случаи са изключително измислени, до степен да се твърди, че трябва да носим отговорност за неплатени чужди данъци, за лошо управление на предприятия. Прането на пари, което се слага за тези екстрадиции, които трябват на прокуратурата, обикновено е далеч от всякаква идея за финансови схеми за прикриване на имущества. Слагат се текстове, които да бъдат интернационални", добави тя, след като и нейната подзащитна беше екстрадирана преди време от Франция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4546 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Ганчо

2019.03.12 | 19:52

13

Идват избори и партиините каси трябва да се напълнят. Тези се забравили да плащат и за това ще им вземат част от парите и ще ги пуснат. Цирка е пълен и абсурден.

Данъкоплатец

2019.03.12 | 11:16

12

Е как може бе! Едни невинни хора подхвърлят като месо! Лелееее, та тия същите хора финансираха партията-храбннилница БСП и нас, останалите утрепки! Що бе Цацаров все такива невинни ги гониш като Бенчо Бенчев, Митьо Очите, Миню Станев, Баневите!? Добре,че нашият Народен Съд и народните съдии пак ще ги пуснат, иначе ще ти пишеме слаб 2 за тая свършена работа!

Сейфи

2019.03.12 | 00:29

11

И тази се гласи да ги защитава,но при какъв ли хонорар?

гост

2019.03.11 | 17:59

10

Поправката "Ванко-1" и т.н. коя дама я внесе в парламента, че ми е неудобно да кажа....

Помнещ

2019.03.11 | 16:40

9

Ти не беше ли адвокатката на МУЛТИГРУП!? Ах мама ви комунделска нагла да е.ба! Крадците защитават крадци! Адвокатката на мафията ще ми говори за Демокрация! Ай сиктир бе, червени биклуци!

Умник Гюро

2019.03.11 | 12:42

8

Няма давност за престъпления срещу интересите на българския народ. Комунистите-престъпници ще се гонят до дупка. Откраднатото ще се връща и от техните поколения. На червени баби като другарката Татяна Дончева, които сега се правят на розови и бежови, това никак не се харесва. Защо ли?

данъкоплатец

2019.03.11 | 12:22

7

Къде бле я !? Нали и ти гласува тези закони,ма оФ...о!?

Наблюдател

2019.03.11 | 11:41

6

ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ, КОЛКО МНОГО ИСТИНА ИЗЛИЗА ОТ УСТАТА НА ПОЛИТИК, КОЙТО НЕ Е НА ВЛАСТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ „СИЛНИЯ НА ДЕНЯ“?(пример: Дончева и „молитвената закуска“)

бай Симо

2019.03.11 | 11:22

5

Татяна първо да си обръсне мустака, тогава ад ни обяснява каквото и да било- бивш комунист няма, тази е крадлива като останалите от БСП, ама са я изритали, щото е нагла...

Чери

2019.03.11 | 11:09

4

Дончева е права, освен това е и очевидно.
Същото важи и за строежите по Черноморието. Никой не задава въпросите защо, кога, как и в чий интерес се приеха редица закони, които доведоха до това, което виждаме днес. Иначе са виновни техническите ръководители на строежите!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини