Георг Георгиев заминава на работно посещение в САЩ

  • 08 март 2019 09:16

  • 292
  • 2
Георг Георгиев заминава на работно посещение в САЩ
© ГЕРБ (архив)

Заместник-министърът на външните работи г-н Георг Георгиев ще направи работно посещение в САЩ в периода 11 – 15 март 2019 година, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Г-н Георгиев ще проведе срещи с г-н Питър Хаас, главен заместник-помощник държавен секретар в Бюрото по икономически и бизнес въпроси, с г-н Томас Яздегерди, специален пратеник на Държавния департамент по въпросите на Холокоста, с г-н Матю Бойз, заместник-помощник държавен секретар в Бюрото за Европа и Евразия, както и с представители на Националния демократически институт и Републиканския национален институт. В програмата е включена и среща с представители на водещи американски еврейски организации.

Сред очакваните за обсъждане теми са разширяването на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и кандидатурата на България за членство в нея, включването на страната ни в Програмата за безвизови пътувания, сътрудничеството в областта на труда и социалната политика и други въпроси от дневния ред на двустранните отношения между България и САЩ.

Преди Вашингтон г-н Георгиев ще посети гр. Бостън, където ще изнесе лекция пред студенти в университета „Харвард“ и ще посети центровете на някои от успешните модели за български бизнес в региона.

В Бостън и Вашингтон заместник-министър Георгиев ще се срещне с представители на българската общност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хайрлия да е

2019.03.08 | 11:30

2

Хайде, ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА И МЛАДА "МОЛИТВЕНА ЗАКУСКА", С ХУБАВОТО "БЪЛГАРСКО" ИМЕ "георг"!

Крайно време беше, че на старата ѝ се протри езика!
За сега се пробва върху ПОМОЩНИЦИ НА ЗАМЕСТНИЦИ НА СЕКРЕТАРКИ, ПОСЛЕ, (ако е старателен, като титуляря) И ПО НАГОРЕ!

tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.03.08 | 11:07

1

nemam ni pari nito sam rabotil nito sam pechelil nishto

Добави коментар

Водещи новини