Карадайъ: Президентът не отчете истинските ограничения в ИК

  • 06 март 2019 09:52

  • 307
  • 4
Карадайъ: Президентът не отчете истинските ограничения в ИК
© Novini.bg

Истинските ограничения в Изборния кодекс не са отчетени от президента и се надяваме те да бъдат атакувани пред Конституционния съд.

Това каза от трибуната на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите по президентското вето върху Изборния кодекс. „Какво имаме предвид? Наред с конституционно закрепените права на свободата са съвестта, мисълта и убежденията, основният закон постановява, че българските граждани, където и да се намират, имат правата и задълженията по Конституция. Огромна част от българските граждани, които се намират в страни извън ЕС, са лишени от избирателни права. Призовавам народните представители да изпълнят Конституцията, за да не бъдат лишавани български граждани от избирателните си права. В случай, че Народното събрание не ги гарантира, а създава законови пречки, призоваваме президента да изпълни своето конституционно задължение и да сезира Конституционния съд. Опитът да се изключат големи групи от хора с претенцията да се говори от името на народа е жива демагогия. Отговорност на ГЕРБ е спазването на Конституцията на страната, както и прилагането на международните договори“, каза още Карадайъ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
307 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.03.06 | 13:34

4

Вечна дружба ГЕРБ - ДПС . За благодарност могат да получат една защо не и две още ТЕЦ ,може и нещо друго .

забелязвате ли

2019.03.06 | 12:31

3

Характерно за тази „конфигурация“ (дпс) е да ДЪРЖАТ ЗА „ТОПКИТЕ“(ако ги има) УПРАВЛЯВАЩИЯ, НЕЗАВИСИМО КОЙ Е ТОЙ И ДА НАПРАВЛЯВАТ ДЕЙСТВИЯТА МУ В ИЗГОДНАТА ИМ ПОСОКА. (класически азиатски прийом)

Стоян

2019.03.06 | 12:27

2

Виждали сме на предишни избори кви;сте ги вършили.Товарите хора от градовете с предимно турско население и ги карате до урните,макар да не могат да пишат и говорят на български.Особено пък по границата става страшно.Ся закона бил такъв?Хахах...хаоса е голям,но вас не ви е срам!

2019.03.06 | 10:37

1

ами продължавайте още да подкрепяте герб в народ.събрание , те пикаят по лицето ви , а вие мислите ,че са дъждовни капки , евалла на вас и машаллах

Добави коментар

Водещи новини