Волен Сидеров: Дано някой външен пръст не спре "Турски поток"

  • 05 март 2019 11:56

  • 981
  • 3
Волен Сидеров: Дано някой външен пръст не спре "Турски поток"
© Novini.bg (архив)

Дано някой външен пръст отново не се намеси да спре "Турски поток", дано да удържим. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа след среща с руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега с участието на ръководството на Групата за приятелство с Русия.

,,Вярвам, че днес имаме премиер, който води по-балансирана политика от предишни такива, ще удържи националния интерес и ще даде уверенията за това „Турски поток“ да бъде гарантиран. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г има искрено желание да се постигне договореност. Вярвам, че той не само има желание, разбира, осъзнава, а и работи за реализацията на проектите "Турски поток" и АЕЦ "Белене'', посочи той.

,,Намесата отвън в каква степен ще бъде и до колко ще удържи е въпрос на устойчивост'', коментира Сидеров.

„Зам.-държавният секретар на САЩ дойде и небрежно подхвърли нещо против това „Турски поток“ да минава през България отново. Надявам се този път това да бъде просто подметнато изречение, да не се вземе толкова сериозно, да не спре двата важни проекта“, посочи лидерът на "Атака".

„Досега не съм се срещал с премиера Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. За мен това е човек, който е изключително интелигентен, проницателен, точен. Той коментира дори с лека ирония това, че България се отказа от важни проекти, изгодни и за нас. Имам предвид главно „Южен поток“, а и АЕЦ „Белене““, каза Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

"Атака" винаги е подкрепяла тези проекти. И единият, и другият бяха провалени поради външна намеса. Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега го загатна в разговора, деликатно и дипломатично. Каза, че е добре тези решения да се взимат без толкова външна намеса", изтъкна той.

,,Не знам как ще завършат преговорите. Като част от управляващото мнозинство ще направя, каквото е възможно за реализирането „Турски поток“, той да минава през България, а не през Гърция, каквато възможност има“, добави Сидеров.

Според него, ако извоюваме „Турски поток“ да преминава през България, това ще бъде някакъв вариант на „Южен поток“ и е изгоден е за нас, защото ставаме стратегически много по-важна държава. По думите на Сидеров, ако АЕЦ „Белене“ работеше, БВП на България сигурно щеше да скочи с 20%, а икономическият ръст с 3-5%.

,,Ако „Южен поток“ беше направен икономическият ръст на България щеше да бъде двоен, даже повече'', изтъкна той.

,,Работя за нормализирането на икономическите отношения с Русия и бих работил във всяка една функция. Ако „Атака“ има представител в европарламента, той ще работи за това да паднат санкциите срещу Русия, а отношенията между ЕС и Руската федерация да бъдат нормализирани'', подчерта лидерът на "Атака".

,,В посещението на Столтенберг има неизяснени моменти. Какво точно иска НАТО от нас. Чувам и разбирам по неформален начин за някакви амбиции на НАТО ние да станем фронт, разбираме САЩ срещу Русия. Тук да бъдат разположени оръжия, сега имаме само радарни съоръжения'', заяви Сидеров относно посещението на генералния секретар на НАТО у нас.

Последвайте канала на

Владимир Василев
981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.05 | 13:40

3

Перхидролен предател

гост

2019.03.05 | 12:14

1

Каква е ролята на БГ в проекта Турски поток, че не знам за такава роля или участие - тръбите не минават през българско. Какво общо има проекта Белене с проекта Турски поток, че нещо не мога да вникна в мислите на Бялата Златка. Следете го този да си пие хапчетата и да внимава да не глътне погрешка екстазито на внучето ...

да довърша ...

2019.03.05 | 12:17

2

Проекта Южен поток е капут - свърши, няма го, закриха го и остана името за историята. Нов АЕЦ в Белене или нов блок в Козлодуй - платете и ще получите.

Добави коментар

Водещи новини