Какво си говориха Борисов и Медведев?

  • 05 март 2019 09:34

  • 1451
  • 4
Какво си говориха Борисов и Медведев?
© Кадър БНТ

Енергийните проекти очаквано бяха основна тема между българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и руския му колега Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Русия иска България да получи гаранции от страна на ЕК, че съдбата на евентуалното продължение на "Турски поток" няма да бъде същото като на "Южен поток".

Политологът Татяна Буруджиева заяви в сутрешния блок на БНТ, че идването на газ е важно, първо за българските граждани и второ за българската икономика.

„В енергетиката няма сериозна стратегия. Няма яснота какво правим с енергетиката си. Важно е да знаем собствения си интерес и това определя нашето отношение и взаимоотношение с всяка една друга държава“, заяви Буруджиева.

Тя допълни, че България е държава, която не може да прави политика, защото голямата политика се прави от големите играчи. Според нея страната ни има възможност да се присъедини към някои от големите играчи или да се опита да застава зад своите интереси, както Швейцария.

„Предполагам, че основата на разговора между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Медведев са били цените на газа и възможността ние директно да договаряме цените, след изявения интерес на американски инвеститори в Белене, предполагам, че и този разговор е проведен. За България е важно да има нискотарифен поток на електричество, за да не плащаме висока цена за електричеството“, каза Буруджиева.

Според Йордан Божилов българо-руските отношения не могат да се разглеждат само в рамките на двустранни отношения, защото съществуват много фактори, които влияят на тези отношения. Той каза пред БНТ, че България трябва да потърси своя интерес, без да губи своята стратегически посока - членството в ЕС и НАТО.

Според него не е ясно окончателната позиция на ЕС относно Турски поток. Божилов заяви, че ролята на българското правителство е да докаже, че частта от Турски поток, която засяга България, отговоря на политиките на ЕС за диверсификация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1451 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.05 | 12:17

4

Докога ще я гледаме тази комунистка по телевизията? Нейният дядо застреля подло от засада героя Генерал Христо Луков.

гост

2019.03.05 | 11:58

3

Тасс е упълномощен да съобщи :

"Газпром" не планирует участвовать в проекте газового хаба "Балкан"

2019.03.05 | 09:52

2

Притеснително е какво е говорил Радев с Медведев. Борисов да говори колкото си иска,той мисли за народа

Ла ла ла

2019.03.05 | 09:42

1

Плямпалата цял ден давеат интервюта на други плямпала, но освен да заблуждават и да замазват, друго не могат. Какво разбира другарката комсомолка от газова далавера, че са я поканили?

Добави коментар

Водещи новини