Томислав Дончев: България трябва да е отворена към всички доставчици на газ

  • 05 март 2019 08:35

  • 773
  • 9
Томислав Дончев: България трябва да е отворена към всички доставчици на газ
©

Премиерът направи хубава шега и получи хубав отговор. Изтребителите са мобилни и могат да дойдат по-лесно, докато при газа има много повече работа.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който коментира посещението на руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. "Всички наши идеи за пренос на газ са съобразени с европейските изисквания. В България ще се случи разширяване на газопреносната мрежа, но това не е "Турски поток". Това е по-скоро "Балкански поток". Ние не сме безотговорни и никога няма да дадем старт на проект, който няма да е икономически изгоден и няма да носи печалби. За нас е стратегически важно да запазим ролята си на транзитьор на газ. Приоритет на България е да е отворена към всички доставчици на газ. България трябва да работи за своите национални интереси. Винаги ще има някакви чужди коментари и мнения, но ние трябва да защитаваме нашите интереси. Ако един енергиен проект е финансово, икономически и правно добре подготвен, не може да бъде спрян с телефонно обаждане или визита", обяви Дончев.

"При АЕЦ "Белене" говорим за атомна енергия, а не за купуването на чифт чорапи. Ясно е, че без "Росатом" този проект няма как да бъде завършен. Ние търсим чужди инвеститори. Този месец ще е процедурата за АЕЦ "Белене". Ще видим офертите и ще избрем най-добрата. Сърбия и Северна Македония също проявяват интерес към проекта", разкри вицепремиерът.

"Рано е да се каже кой ще води листата за евроизборите. Все още текат номинациите. Не е хубаво Обединени патриоти да ходят разединени където и да е, но за евроизборите си е тяхно решение. Промените в Изборния кодекс не бяха добър сигнал към хората. Говоря най-вече за преференциите", каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Целта на административната реформа е гражданинът да не обикаля като хамстер катерушка по институциите. В момента тече обединението на и възможността на отделните регистри да си комуникират. В българската държавна администрация има над 17 000 регистри. В тях има документи на хартия, които са на над 100 години", разкри Дончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
773 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
дядо Боцо

2019.03.05 | 09:24

1

Хора, скоро ще сме енергийно независими не само от Русия, но и от всички останали, щото просто НЯМА ДА ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДА КУПУВАМЕ ГОРИВА, ще се наложи да спрем да караме таратайките от западна европа, и да икономисваме тока, щото даве за него няма да има пари, затова дреме ми на дъртио амур от кой е сме енергийно независими , яя

2019.03.05 | 09:33

2

И децата знаеха, че алтернатива на руския газ няма и "диверсификация" е празна дума на този етап. Според мен ще се случи следното - ще разпределят процентно доставките на газ от Русия и на втечнен газ от САЩ или място, контролирано от САЩ. Разликата в цените ще бъде поета от многострадалния Ганьо. Впрочем, този филм вече сме го гледали с ел. енергията - евтин ток от АЕЦ и скъп ток американските ТЕЦ. Разликата я плащаме ние.

Абе кретен герберски

2019.03.05 | 10:38

3

Ще плащаме десетки милиона евро глоба заради липсата на диверсификация на доставчици на газ ЗАРАДИ ВАШАТА НЕКДЪРНОСТ И КОРУМПИРАНОСТ ! Жалки кръвопийци на най бедния, неграмотен и измиращ народ! Това сте вие!

2019.03.05 | 10:41

4

А така Дончев, кажи им го, че не само русия доставя газ!

ДО КОГА?

2019.03.05 | 11:31

5

Ей, продажни, жалки полит-проститутки, ЗА КОЙ ПЪТ, СЕ ВЪРТИТЕ КАТО ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ?

п.с.

2019.03.05 | 11:40

8

СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ ЗА Б.Е.Л.Е.Н.Е? ЗА КОЙ ПЪТ „Д.Е.Б.Е.Л.О.Г.Ъ.З.И.Я.Т" СЕ В.Ъ.Р.Т.И К.Р.Ъ.Г.О.М?

п.с.

2019.03.05 | 11:37

7

СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ, ЧЕ „НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАМЕ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ“?

п.с.

2019.03.05 | 11:34

6

ПО ЗАП0ВЕД ОТКАЗАХТЕ Ю.Ж.Е.Н П0Т0К, сега хвалите жалкото подобие уж „балкански поток“, защото благоволиха да ви позволят!

2019.03.05 | 11:50

9

"Захвърлените" 2.5 милиарди бг лева в така нар. от Борисов " гьол" май го превърнаха в оазис и сега фурнаджийските лопати от герб с играта си " тука има тука нема" най-после разбраха,че не се били хвърлени на вятъра напразно и сега поне дали ще намерят смелоста да кажат едно мерси за инвестицията БЕЛЕНЕ започната от предишни правителства.

Добави коментар

Водещи новини