КПКОНПИ уличи кмет на Нинова в конфликт на интереси

  • 04 март 2019 21:30

  • 4431
  • 9
КПКОНПИ уличи кмет на Нинова в конфликт на интереси
© Булфото (архив)

Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси при кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Според проверката на КПКОНПИ, Гавалюгов неправомерно е прекратил четири административни производства срещу фирма за изграждане на кабелни мрежи, на която той е бил собственик, преди да бъде избран за кмет от коалицията „ГДБОП“ („Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет“). Въпреки, че е избран от коалиция неофициално в Ботевград се говори, че Гавалюгов е доверено лице на лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя го е харесала и ще го подкрепи за втори мандат на общинските избори есента.

Актовете срещу фирмата му са издадени още през 2014 г., година преди местните избори, на които Гавалюгов победи дотогавашния градоначалник Георги Георгиев. Като управител на дружеството той е подал възражения срещу установените нарушения, като процедурата е продължила да се бави още една година, съобщиха от Mediapool.bg.

През 2015 г. Иван Гавалюгов прехвърля фирмата на жената, с която живее на семейни начала и която е майка на децата му. Малко след това, в качеството си на кмет подписва решения, с които прекратява производствата срещу семейното дружество.

Антикорупционната комисия посочва, че при това действие Гавалюгов е „бил повлиян от частния интерес на свързаното с него лице… облагата се изразява в избягване на санкция – в случая – премахване на незаконни строежи“. В решението се посочва, че кметът е трябвало да декларира, че има частен интерес по казуса, за да се отведе от решението. Това ли е новата „Визия за България“ на БСП, алтернативата на управлението и нейните кметове по места, питат ботевградчани

„При издаването на процесните заповеди Иван Гавалюгов в качеството му на кмет изцяло е възприел възраженията, направени от самия него в качеството му на управител. Същият издава индивидуални административни актове единствено и само на основание на собствените си възражения“, се казва в решението на КПКОНПИ. Кметът на Ботевград е обявил пред „Медиапул“, че ще обжалва установения конфликт на интереси, като отказва да коментира повече детайли по процеса, преди той да бъде приключен окончателно от съда.

Последвайте канала на

Novini.bg
4431 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Избирател

2019.03.04 | 22:04

2

Е па нема да избере някой, който да и пречи на крадлата от Крушовица! Напред другари в борбата с коруццията мама ви да е,ба нагла! Къде е онова разследващо влечуго Милйончева да се изсеере по въпроса! Представете си какво ще стане, ако бесепарите спечелят и дойдат на власт! Горко на Народа!

Корни,

2019.03.04 | 22:02

1

как да не си го харесаш!!! Сладка муцунка...

JaniceEdwards

2019.03.04 | 23:00

3

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно

------->>>> w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

2019.03.04 | 23:38

4

Разбира се,че КОМПИ бързо решава за кметовете на опозицията,но виж за Горанов-министъра на финансите е друго нещо,няколко месеца проверяваха,но на 1 март казаха,че няма конфликт на интереси,какво толкова живее си човека в апартамент даден му безвъзмездно,назначил сина на кръстника си в Министерството на финансите-голяма работа

Gost

2019.03.05 | 04:06

5

Яж Говна, Говната на Говнелия, червен боклук!

!

2019.03.05 | 10:08

6

След кмета на Батак и този розов вампир е обезлюдявал общината си с кражби, ако не е крадлив, няма как да е от БСП.

2019.12.13 | 15:59

8

розов вампир - харесва ми!

Бобара

2019.04.04 | 16:11

7

За милиони и Управляващи няма закони за кокошка и Инвалид. няма Прошка Ха Хейиии.

ха

2019.12.16 | 09:42

9

Най-забавното тука е ,че Гавалюгов стана кмет точно с "изобличаване" на стария кмет в подобни схеми. Името на коалицията тогава беше "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет (ГДБОП) " .

Добави коментар

Водещи новини