Илияна Йотова: Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват сред нас, а имунитетът ни е отслабен

  • 04 март 2019 11:59

  • 455
  • 6
Илияна Йотова: Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват сред нас, а имунитетът ни е отслабен
© Президентство

„Днес мастилото на антисемитизма не е изсъхнало. Вирусът на ненавистта и отчуждението върлуват сред нас. В тях се крие съвременният фашизъм, както ни посочи Умберто Еко.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в Музея на Холокоста в Лос Анджелис, където откри възпоменателна плоча за спасяването на българските евреи.

По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , имунитетът ни е отслабен, а пред риск са човешки права, воювани десетилетия наред. „Пред риск е човешкото достойнство“, изтъкна вицепрезидентът. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посочи, че неравенството, липсата на справедливост, обезверяването, различните зависимости подхранват крайни настроения, а страховете превръщат хората в лесна плячка на ксенофобията и национализма, които шестват в речите на политици от цял свят.

„Историята за спасяването на българските евреи носи послание към всички нас неуморно да преследваме мира – между държавите, между народите, между отделните личности“, заяви вицепрезидентът.

„В най-мракобесните времена в съвременна Европа, в разгара на масовото изтребление на евреи моята страна България написа едни от най-светлите страници от българската история. Като никоя друга европейска държава тя съумя да защити своето еврейско население“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът подчерта, че благодарение на съвместните усилия на Българската православна църква, на водещи политици и интелектуалци, на смелостта на обикновените хора, България извърши хуманен подвиг и успя да спаси своите над 48 хил. евреи. „Българската земя ражда човеци – в тези думи на спасени български евреи се крие силата на това дело“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът посочи, че страданията на българския народ в неговата над 1300-годишна история изградиха моралните му сили и го направиха по-чувствителен и съпричастен към болката на другия. „Толерантността и взаимното уважение са вродени качества на българина“, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

„76 години след античовешкото и позорно деяние Холокоста не са забравени лицата на 6-те милиона, чиито живот безмилостно бе погубен на огнения олтар на нацистката машина на смъртта“, посочи вицепрезидентът. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , заяви, че тяхната памет ни задължава да не допускаме злоупотреба с миналото. Вицепрезидентът определи като тревожна статистиката, според която 50% от световното население не знае за съществуването на Холокоста.

В края на словото си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , цитира думите на Ели Визел, които изрича при получаването на Нобеловата награда за мир: „Действието е единственият лек за равнодушието – най-коварната заплаха от всички.“ „Най-тежкият урок, който ни даде Холокостът, е никога повече да не стоим безмълвни пред деяния срещу човешките права, основно и неизменно от които е правото на живот, на достоен живот“, подчерта вицепрезидентът.

Бих искала моята България да беше спасила и теб – тези думи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , написа в своето послание в Детския мемориал. Зловещата идеология погуби 1,5 млн. невинни детски живота.

Възпоменателна плоча за спасяването на българските евреи вицепрезидентът откри и в Музея на толерантността. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на българската общност, на генералния консул на България в Лос Анджелис Веселин Вълчев и на всички, съпричастни към поставянето на възпоменателните плочи. „С тези плочи изразяваме и своята скръб за 11 343 евреи от територии, по това време управлявани от българските власти, които не успяхме да защитим по същия начин“, заяви вицепрезидентът.

Откриването на плочите се състоя в присъствието на представители на българската общност и наследници на оцелели от Холокоста.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
455 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.04 | 19:49

6

Другарко Йотова, езикът на омразата и конфронтацията идва от другарката Нинова-вашата партийна шефка и копоите й. Вместо да плямпате празни приказки, ако е вярно, че мислите за Родината (в което се съмнявам), а не как да свалите законното правителство, обърнете се към вашите партийни другари и направете така, че да има нещо човешко в тяхната поведение. За сега такова няма и те предизвикват погнуса и отвращение. За съжаление, вие също.

Избирател

2019.03.04 | 15:02

5

Не, на вас социалистите Акълът и Паметта са ви отслабнали, наглеци мръсни! Иначе нямаше да говорите непрекъснато ГЛУПОсти! Вън, червена крадлива измет!

Доктор Менгеле

2019.03.04 | 14:53

4

Никой не говори за холокоуста над Българската нация, организиран от болшевиките и техните финансисти - масонските еврейски организации по света.

Умник Гюро

2019.03.04 | 14:39

3

Няма прошка за комунистическите свини, подложили на геноцид българския народ. Анатема.

2019.03.04 | 12:19

1

МРЪСНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПРОСТАКЕСА КРАДЛА

ПО СКОРО

2019.03.04 | 13:53

2

Е ФИНАСИРАНА ОТ НПО-ТАТА НА ЕВРЕЙНА ЦИОНИСТ СОРОШ. ПРОЧЕТИ И БИОГРАФИЯТА .

Добави коментар

Водещи новини