Цвета Караянчева: 3 март е най-обединяващият празник

  • 03 март 2019 10:26

  • 971
  • 18
Цвета Караянчева: 3 март е най-обединяващият празник
© Булфото (архив)

3 март е най-обединяващият празник. Това е празникът, който ни кара да сме горди българи. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред камерите на БТВ на връх Шипка.

"Политиците трябва да обединяваме българите. Трябва да говорим само за единение и за борците, които са извоювали свободата ни", каза още тя.

"Народното събрание е за дебати, винаги трябва да търсим консенсуса. Разбира се, имаме различни партии и мнения, но езикът не трябва да е толкова остър", допълни Караянчева.

"Пожелавам на българите да са здрави и горди. Имаме славни времена, които ни са градили като народ - да се гордеем", завърши Цвета Караянчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
971 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Тaм kъдeтo мaфиятa cи имa дъpжaвa,

2019.03.03 | 11:08

5

тoгaвa нaй-милoтo им e дъpжaвaтa и нaчeлo cи пocтaвят дeбилни лecбийkи, kaтo тaя и бeзмoзъчни пeдepacти, kaтo Бopиcoв! Бoг дa ни пaзи!

2019.03.03 | 11:30

8

и хрисими другарки , като данчето....уви бкп има такива безброй....

2019.03.03 | 11:31

9

пфу, каква проста женица е тая.....

Опълченец

2019.03.03 | 11:18

6

Как един свестен политик не се качи на вр. Шипка и да застане пред хората като открито и честно назове нещата с истинските им имена. Дойде един кравар и каза , че не трябва да казваме нищо за това че Русия ни е освободила от ТУРСКО РОБСТВО и нашите политици се изпокриха като мишки. Само по това може да се разбере чий подлоги са.

опорна то4ка

2019.03.03 | 10:45

3

Да се внушава :" Билгарите са били роби в Османската империя, и днес пак са роби, само че в ЕС " ! Повтарям се тролчета изроди мои, ноо на днешния ден това трябва да се върти, докато робската психика се загнезди дъълбоко в съзнанието на масите. На мафиотите им отърва масите да са с робска психика. Това е.

опорна то4ка

2019.03.03 | 10:54

4

Също може да върнете историята (на история може да шарите на воля тролчета изроди мои, куче влаче диря няма дет' се вика хи хи ) и да шашавите :" Българите са били роби в Римската империя !! Късате джуки !!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.03 | 10:36

1

Какво и ЗАЩО празнуваме на 3-ти март?
Фактите...
На тази дата в Сан Стефано се слага край на войната от 1877-78 г. между две империи - Руската и Османската. Още 10 дни преди това, руската армия е победила и е влязла в предградието на Истанбул, но чака...
Защо?
За да настъпи датата 3.03. по нов стил, /19.02. по стар /.
Защо?
За да подпише споразумението за прекратяване на войната на дата ВАЖНА за император Александър II.
С какво датата е свързана с него?
- На нея през 1855 г. той официално е ОБЯВЕН за император на Русия. Ден преди това е издъхнал баща му, предишният император Николай I.
- На същата дата, през 1861 г. става „цар Освободител“. Тогава Александър II подписва манифест за премахване на крепостното право в Русия. С това „на документ“ ликвидира крепостничеството, което е фактическо робство на руските селяни.
Логично изникват въпросите:
Дали е случайно, че тази дата бе избрана за наш национален празник?
Дали още тогава не се цели внушаване на българския народ, че този цар е „наш император“ и „наш освободител“?
Малцина си ги задават, защото повечето не знаят истината, която е премълчавана и преиначавана до днес...
Малцина знаят и за една дата, която РЕГЛАМЕНТИРА какво ще е това „освобождение“.
Коя е и с какво е свързана тази ТАЙНА ДАТА?
Още на 8 юли 1876 г./26 юни стар стил/, същият руски император, отива на крак и подписва в Райхщад ТАЙНО споразумение, с Австро-Унгария. Точно ТО е в основата на решенията на Берлинския конгрес, на който официално се „раждат“ двете нови Българии. Княжеството е ВАСАЛНО на султана, а Източна Румелия даже не носи името България и си е в рамките на Османската империя.
Това споразумение си остава ТАЙНО, за него и до днес малко се говори. Но ТО ОБЯСНЯВА ПОНЕ 4 неща:
1. Защо граф Игнатиев, който изготвя и подписва документа за прекратяване на войната в Сан Стефано, получава преди това ТАЙНА шифрограма от министър-председателя Горчаков, с която му нарежда документът да има характер на „обикновен ПРЕДВАРИТЕЛЕН протокол“. Това означава – документ без тежест, подлежащ на РЕВИЗИЯ. Това ли празнуваме?
2. Защо при подписването в Сан Стефано българи НЕ СЕ ДОПУСНАТИ, въпреки желанието им? Нима не заслужават, след като НАШИТЕ опълченци на Шипка с героизма си предрешиха изхода, на иначе неясната война? Нима жертвите на българското население във войната са по-малко от тези от руската армия? Повече са, много повече!
3. Защо ОРИГИНАЛНИТЕ на документите от Сан Стефано ВСЕ ОЩЕ не е виждал нито един българин?
4. Защо после, на Берлинския конгрес, отново българи НЕ СЕ ДОПУСНАТИ, въпреки желанието им? Русия много добре знае, че решението тогава ще се вземе в унисон с поетите от нея преди ангажименти. Граф Шувалов е наясно, че Русия предварително се е съгласила България да бъде разделена и пише:...„Санстефанският мир е едно нещастие за нас... Това е най-голямото недоразумение, което можем да допуснем”...
Всъщност, Санстефанският мир не е недоразумение за Русия, а обмислена политика за да привлече българите в бъдеще на своя страна. В паметна записка, министър-председателя Горчаков пише до императора: ... „Още от самото начало аз гледам на прелиминарния договор с турците като на полезна тактическа стъпка, която отговаря на руската стратегия по Източния въпрос. Чрез него Русия още веднъж демонстрира добрата си воля към балканските народи, и в частност към българския, като защитник на техните интереси. По този начин ние ще запазим репутацията си на техен покровител. Що се отнася до предстоящото му унищожение под натиска на западните ни съперници, то толкова по-добре за Русия, тъй като това ще увреди тяхното влияние на Балканите и още повече ще увеличи нашия авторитет”.
Това ли празнуваме - „тактическа стъпка“, за да се „увеличи руския авторитет”?...
Уви, българите са заблуждавани и лъжата работи до днес...
Друга манипулация, целяща ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ на българите е лъжата за загиналите. Насаждаше ни се, за нас са паднали... 200 000 РУСКИ воини.
Но, нито са толкова, нито са само руснаци...
- Цялата армия на Русия, на този фронт е 193 хил., от която над 6 хил. са български опълченци.
- Самите руски учени признават - убити в сражения са 11 905, от които над 90% са ...УКРАИНЦИ. Още 5 500 са безследно изчезнали, но за тях е неясно, КОЛКО са дезертирали, защото после се появяват, живеещи в много български села. Почти толкова са и починалите от раните си. А най много са ... починалите от болести - 41 000... Най-много от тиф.
На българска земя за тях са вдигнати над 450 паметника.
На загиналите българи паметник няма, а само загиналите в бой опълченци са 3 456 души. През войната избитите БЪЛГАРИ са над 100 хил., само в Стара Загора изкланите са 15 хиляди. Те също НЯМАТ ден за почит.
Ние българите, скърбим за всеки загинал на наша територия, руснак, украинец, финландец, поляк, румънец и от многото други националности. Съчувстваме на роднините на убитите и осакатените...
Но на наглите лъжи, за да сме вечно виновни и вечно благодарни, е редно да кажем – СТИГА!
Редно е да кажем СТИГА и на строгия тон с който от Русия определят за КОИ паднали имаме право да скърбим и за кои не. Преди година руският патриарх на наша земя се опита да прави същото.
История на честване на този ден:
- От 1888 до края на Втората Световна война, денят се празнува, но като „Ден на Освобождението на България от турско робство“.
- Еднократно денят е отбелязан като национален празник през 1978 г. , по повод на „100-годишнината от Освобождението“.
- Десет години по-късно, през 1988 г., той стана официален празник,
- През 1990 г., когато в България „започнаха промените“, с решение на Парламента ... тази дата е обявена за НАШ национален празник... Но ... НАШ ли е наистина?
- Националният ни празник е ден, в който две империи подписват споразумение. Факт!
- В споразумението не се споменава думата „освобождение“, а „окупация“ /чл.8/. Факт!
- Княжество България води началото си от 13 юли 1878 г. с подписването на Берлинския договор. Факт!
- Сегашна България е в резултат на Съединението - актът, с който на 6 септември 1885 год. Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България , противно на решенията на Берлинския конгрес. Факт!
- Срещу съединението НАЙ-ЯРОСТНО СЕ БОРИ Русия. Факт!
- Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември 1908 година в Търново. Едва тогава, с този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя. Факт!
- Споразумението от Сан Стефано обявява независимостта на... Черна гора /чл.2/, Сърбия /чл.3/ и Румъния /чл.5/, но там този ден не е празник. Факт!
- В същото време държавите по света, включително Русия са обявили за свой НАЦИОНАЛЕН празник – денят на обявяване на тяхната независимост... Факт!
- На този ден е редно да припомним и друго, което политиците ни в миналото са разбрали и НАПРАВИЛИ. ТОЧНО на тази дата, на 3 март 1918 г, се случва едно знаменателно събитие, което не е съвпадение и никак не е случайно. Тогава България побеждава със съюзниците си Русия, след битки с нея по фронтовете на Добруджа и Македония. Малко се знае, но в тази война, Русия се бие срещу българската войска с армия ПО-ГОЛЯМА от тази във войната с османците, завършила в Сан Стефано... Затова, като нарочен акцент срещу лъжата на датата преди, точно по настояване на българската делегация, е ПОДПИСАН Брест-Литовският мирен договор. Благодарение на него от Съветска Русия се отделят територии, които стават НЕ васални, а НАИСТИНА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ - Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия, Естония. Те, благодарение и на България, постигат своето освобождение от Русия и над 60 милиона души са вече свободни.
Това естествено после се неглижира и крие, но също е факт!”

2019.03.03 | 10:36

2

3,03,2018 Цветан Цветанов: Освиркаха Караянчева заради Радев! - днес ще се убедим дали е така , Радев няма да е там ! А на Цвета пожелавам едно мощно освиркване !

2019.03.03 | 12:33

10

Точно с вас гербавите национални предатели никога няма да бъдем обединени !!!

2019.03.03 | 11:20

7

3 март обединява Караянчева с Русия...3 март обединява комунистите...3 март обединява КПСС-БКП...3 март обединява Путин-Вучич-Борисов...3 март е животът на възрожденците и смъртта на съвременниците на България...

лапаш ли

2019.03.03 | 12:38

11

джендър анален.

Неблагодарниците

2019.03.03 | 13:42

16

А за РУСИЯ какво каза тя БОЖЕ ПРОСТИ На НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ И НА ТАЯ СМРАД КАРАТУРКИНЬОВА

2019.03.03 | 14:40

17

Крокодил

Добави коментар

Водещи новини