Антон Кутев: Новата АСТА е в Закона за хазарта

  • 01 март 2012 16:12

  • 3001
  • 15
Антон Кутев: Новата АСТА е в Закона за хазарта
©

Новата АСТА е в Закона за хазарта, алармира депутатът от ПГКБ Антон Кутев на брифинг в парламента днес.

Той изнесе данни за внесените от управляващите промени в Закона за хазарта, според които държавата задължава интернет доставчиците да наблюдават, филтрират и събират информация за интернет сайтове. "С член 22 точка 13 от законопроекта се дават правомощия на изпълнителната власт в лицето на Държавна комисия по хазарта да филтрира информацията от интернет сайтове и да спира достъпа на потребителите до тях", обясни Антон Кутев и допълни, че се предвижда събраната информация да се предоставя на държавните структури. Депутатът е убеден, че МВР ще бъде само една от държавните структури, които ще получават и моделират получените данни.

"Практически ние се преборихме това да не се случи с АСТА, а сега същото нещо се случва през Закона за хазарта - като дори е облечено в конкретни практически предложения", възмути се Антон Кутев. Според него така се заобикалят не само правилата, но и всички граждани на България. Депутатът е сигурен, че тези предложения за следене и контрол на интернет трафика се правят само и единствено с комерсиални цели.

"Това е поредният опит, в който предложение, което е било отхвърлено от обществото се преформулира от управляващите и се вкарва по друг закон", отбеляза депутатът от ПГКБ Димитър Горов. Той цитира решение на Европейския съд, според което всяко филтриране в интернет се определя като нарушение на общностното законодателство и е нарушение на законите на ЕС. Димитър Горов оповести и акция на младежите - социалисти във Фейсбук срещу новата АСТА. Само за няколко минути групата събра около стотина привърженици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3001 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ГЕРБ В ГРОБ!

2012.03.03 | 01:11

15
КОЙ- ГЛАСУВА ЗА АКТА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА?: На 24 ноември 2010 г. с мнозинство на Европейската народна партия Европейският парламент отхвърля остра резолюция срещу ACTA, внесена от либерали, социалисти, зелени и независими, която във висока степен отговаря на критиките на гражданското общество. След вносителите е българския евродепутат от Групата на либералите и демократите за Европа Метин Казак. Как гласуват българските евродепутати по тази проекторезолюция: Следните евродепутати гласуват против АКТА,като подкрепят критичната резолюция: 9 евродепутати подкрепят критичната резолюция: Станимир Илчев (НДСВ), Антония Първанова (НДСВ), Филиз Хюсменова (ДПС), Метин Казак (ДПС) и Владко Панайотов (ДПС) от групата на либералите; Ивайло Калфин (БСП), Кристиян Вигенин (БСП), Евгени Кирилов (БСП) и Илияна Йотова (БСП) от групата на социалистите; Следните евродепутати гласуват ЗА АКТА,като гласуват против критичната резолюция. Всички те са от ГЕРБ: 6 евродепутати гласуват против критичната резолюция –Андрей Ковачев (ГЕРБ), Емил Стоянов (ГЕРБ), Мария Неделчева (ГЕРБ), Илиана Иванова (ГЕРБ), Владимир Уручев (ГЕРБ), Надежда Нейнски (СДС); НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ - ГЕРБ Е ЗА АКТА
Gotti

2012.03.03 | 01:11

14
ЯВНО ТУК ДЪРЖАВАТА ЗА НАС Е МАЩЕХА! СМУЧЕ ОТ ЧЕСТНИТЕ ХОРА И СИ РАЗДЕЛЯТ ПАРИТЕ ПОСЛЕ ТИЯ ИЗЧАДИЯ И ДАЛЕЧ НЕ СА САМО ТИЯ БОНУСИ, А ПОСЛЕ ЗА НИЩО НЯМАЛО ПАРИ - ДОЛНИ, АЛЧНИ И НАГЛИ УРОДИ НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ НАД 20 ГОДИНИ! ЩОМ ХОРАТА ГИ ИЗБИРАТ, А НА ТЯХ ПОСЛЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ХОРАТА, ЗНАЧИ НИЕ САМИ ГЛАСУВАМЕ, ПАК И ПАК ЗА ЕДНО ЛИЦЕМЕРИЕ! ТИЯ ТЮФЛЕЦИ НЕ ИСКАТ ДА ВДИГНАТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИНА И СА СЛУГИ ВЪНШНИ ФАКТОРИ, ТО Е ЯСНО, НО НЕРАЗБИРАМ, С КАКВО МОГАТ ДА НИ СПРАТ АКО ИЗЛЕЗЕМЕ И СИ ПОИСКАМЕ ТОВА, КОЕТО СИ Е НАШЕ ОТ ТИЯ ДУШМАНИ?!?
хазартните игри са основен поминък на крадците от

2012.03.03 | 01:10

13
хазартните игри са основен поминък на крадците от бесепе... още преди далечната 1944 год. мързеливите и калпави селяни само това са можели ... да крадът от мандрите .... за работа не могат....след 1944 г kрадът от целия български народа за по -сигурно и за да не ги хванът направо затриват целта на грабежите си.... първо мандрите, сега държавата България... вече 66 години системно комунистите заличават българския народ.
STOP THE RED PR!!!

2012.03.03 | 01:10

12
Естествено, че ще са против комунистчетата ни. Как да не са след като тази дейност те са я разрешили на тези сайтове да упражняват и на територията на България срещу някое и друго подкупче, като същевременно нарушават закона за хазарта. А с тези промени им го набиват на въпросните заложни къщи, които не искат да си плащат данъците за българските си потребители в България и парите, които печелят от тях. Браво за един свестен закон и моля ви не го сравнявайте с АСТА, защото тук става дума за точене на пари от държавата ни, от нашите джобове навън...
аз

2012.03.02 | 19:38

8
защо трябва да се ограничават правата на хората да залагат? познавам хора, които от това се изхранват. данъци да се налагат на който организира хазарта, а не този който играе. естествено като не е в бг, ще няма да плаща данъци тук. това е лобистки закон, който цели хората да залагат в еврофутбол.
дон пепе

2012.03.03 | 01:10

11
Няма спор подлизурковците от това продажно правителство са си за АКТА, те си защитават лобистки интереси ,продажниците мръсни и ще се опитват да си прокарат АКТА под фармата на каквито и да е завоалирани законови наредбички, вече са си взели рушветитв ,а за пари Боко,Цецо и коммпания са способни да продадът и собствената си майка та камо ли народа си

2012.03.02 | 23:56

10
Да се забрани хазарта!Тъпо и вредно е да чакаш да спечелиш пари без да работиш или в другия случай да хвърляш пари на боклука.Дай ги на старчески дом,на детски дом,на комшията,а не на някой ояден комунист.

2012.03.02 | 20:41

9
te sa go izmislili kak da ni slediat-dali chrez Akta, dali chrez zakona za hazarta ili "presledvaiki" anonomnite, nie vse shte si badem sledeni.Nali vashata partia ni natrese na tezi pachi iaitza.
ГЕРБ - ОПАСНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

2012.03.02 | 19:37

7
Да задължиш със закон интернет доставчиците да филтрират целия трафик, минаващ през техните мрежи, е като да сложиш по един полицай на всяка улица и да очакваш от него да проверява всяка минаваща кола и пътниците в нея за нарушения. Изисква се страшно много ресурс, резултатът насреща е, меко казано, неясен и се блокира цялото движение. Точно това обаче се опитва да направи държавата, като предлага интернет доставчиците да филтрират и ограничават достъпа на българските потребители до всички нелицензирани в страната сайтове за залагания.
no comment

2012.03.02 | 17:59

6
АСТА - от 2006 г. до октомври 2010 г. са проведени 11 кръга преговори. Държавите-членки на Европейския съюз са информирани устно и писмено за преговорите чрез Комитета „Търговска политика” на Съвета, както съответно и господин Станишев е уведомен надлежно - устно и писмено .Българският еврокомисар Меглена Кунева е участвала в заседанията на ЕК, където са се обсъждали и одобрявали тези въпроси.
fucking gerberast

2012.03.02 | 17:59

5
ФАКТ: На 16 ноември 2011 г. Министерският съвет на България одобрява подписването на ACTA. Вносител е министърът на икономиката, енергетиката и туризма. Дискусия няма, аргументи не са изложени, решението е единодушно. Българския посланик в Токио подписва споразумението на 26 януари 2012 г. Никоя от пряко отговорните за преговорите и подписването на ACTA институции – Министерски съвет, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на културата – не информира обществеността за същността на ACTA

2012.03.02 | 17:59

4
То щото БСП-НДСВ-ДПС се скъсаха да ни информират ?

Добави коментар

Водещи новини