Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България

  • 27 февруари 2019 15:40

  • 278
  • 0
Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България
© ПП АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в се срещна с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България. На срещата по инициатива на ПП АБВ, присъстваха също председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Анастас Терзобалиев, експерт по Близкия Изток и Арабските страни. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Срещата се проведе във връзка с предстоящото посещение на делегация на ПП АБВ – представители в местните органи на самоуправление и представители на младежката организация.

Визитата е във връзка с участие на АБВ в два форума в Индия - международният БРИКС – ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО и Вторият международен конгрес на младежките парламенти. Пламена Заячка е главен координатор за България и на двете събития, на които страната ни ще бъде представена единствено от делегацията на ПП АБВ

Посланик Капур пое ангажимент да окаже съдействие за осъществяването на това посещение и изрази задоволство от факта, че България ще бъде достойно представена на този важен форум. Тя подчерта, че за изминалата година и половина от мандата й с интерес и удовлетворение следи и подкрепя многобройните съвместни инициативи, бизнес форуми, културни прояви, които допринасят за сближаване на двустранните отношения. 

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в изтъкна, че ПП АБВ работи за възстановяване на традиционно добрите икономически и политически връзки с Индия и останалите държави от Тихоокеанския регион и се ангажира усилията в тази посока да продължат и занапред, включително чрез установяване на контакт и сътрудничество с индийска политическа партия.

Председателят на ПП АБВ акцентира върху факта, че Индия е много важен стратегически партньор за България и трябва да се направи всичко необходимо за укрепването на това партньорство. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини