Божидар Лукарски: Много възможно е да има предсрочни избори

  • 25 февруари 2019 07:47

  • 796
  • 6
Божидар Лукарски: Много възможно е да има предсрочни избори
©

Много възможно е да има предсрочни избори. Политическата ситуация говори за такъв евентуален сценарий. Пропукванията в ОП са много сериозни. Това каза бившия председател на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва в ефира на БТВ.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се опитва по всякакъв начин да избегне скандалите“, смята Лукарски. Това според него личи от действията му в последния момент при връщането на старите правила в Изборния кодекс за преференциите. „Именно това искаха от БСП, но вместо да се върнат в залата, те продължават да показват някакви действия, които приличат на предизборна пропаганда“, коментира Лукарски.

„От друга страна евроизборите са лакмус за това какво би се случило при евентуални предсрочни”, коментира още той, въпреки че управляващите са категорични, че ще се издържат до 2021 г. и ще осигуряват кворума.

Лукарски коментира евентуално сближаване на СДС и НФСБ.

„То все още е възможно, но е малко вероятно към днешна дата. Първо – поради отворената покана на „Демократична България” и курса на сегашното ръководство на СДС натам, второ - очевидното нежелание на ЕНП да има коалиция, в която един евентуален депутат, не би било ясно дали ще седне в редиците на тази партия, или на някоя друга от европейското семейство и на трето място, ситуацията, която се развива в лагера на Патриотите и в тяхната тройна коалиция”, каза бившият председател на СДС.

Според него допирни точки с „Воля“ не би следвало да има. „Още по мое време като председател, а и мисля, че сегашното ръководство е на това мнение, че не би следвало да имаме просто политически и принципни общи допирни точки с програмата на партия „Воля“ и с техния курс. ДСБ и СДС през годините винаги са били много по-близки, отколкото в момента са ДСБ и „Да, България”, коментира Лулкарски.


 

Мая Йорданова
796 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Вая

2019.07.12 | 17:27

6

Гладна кокошка просо сънува... Но и да има няма начин точно той да се добере до управление. И не става за това... става само да съска и да лае!

Деян

2019.02.25 | 11:05

2

Глупости,вкарват напрежение и играят игри за гласове на Европейските избори.Няма да има предсрочни избори.Тази година ще има избори само за ЕП и Местни избори!

2019.02.25 | 15:27

5

Блажени са вярващите! Бих добавил и политическите слепци!

п.с. Тяхно е царството герберско!

2019.02.25 | 12:50

4

лукански курниту колко тъст чек ти преведе? ти си голям миндил

2019.02.25 | 11:40

3

Съумя да докараш СДС до дередже да отпадне от парламента. Ти си част от организираната престъпна група БДП, СДС и ДПС, които вилняхте из България дружно и я съсипахте по време на прехода и сега се надявате ръка за ръка с БСП да свалите законното правителство, белким се докопате до власт на гърба на ГЕРБ. Плазмодеи като теб не бива да имат власт, защото до каквото се допрат го съсипват.

2019.02.25 | 08:44

1

МДА, ПРЕЗИДЕНТСКИ ОБАЧЕ, ПОНЯЛ ЧЕРВЕН МЪПЕТ

Добави коментар

Водещи новини