Борислав Цеков разкри дали ще напусне правния съвет на президента

  • 22 февруари 2019 08:35

  • 1661
  • 4
Борислав Цеков разкри дали ще напусне правния съвет на президента
© Кадър - БТВ

Няма никакви основания и причини да се оттегля от Президентството. Аз не мисля, че това е говорене от страна на ГЕРБ. Това е индивидуално изказване на г-жа Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която е била подведена от публикации в различни сайтове и Фейсбук.

Това каза в сутрешния блок на БТВ членът на правния съвет на президента Борислав Цеков. Припомняме, по време на дебатите по ветото на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху Закона за личните данни от ГЕРБ поискаха Борислав Цеков и Петър Кичашки да бъдат освободени от президентския правен съвет, защото са осъдени за незаконно използване на лични данни. "Няма никакви осъдителни присъди. Факт е, че ние с г-н Кичашки съдим Комисията за защита на личните данни. Имаме наложена административна глоба и ние си търсим правата по правов ред. Тази глоба е незаконна, защото ни е наложена задочно. Ние не сме повикани на заседанието, не сме запознали с фактите. Няма и злоупотреба с лични данни. От 4000 души, подписали се в нашата подписка, има 6 жалби, които никой не ги оспорва. Те не са за злоупотреба с лични данни. Искам само да припомня, че когато ГЕРБ правеха подписка за референдум имаше над 100 000 невалидни подписи. Има сериозни проблеми с правеното на подписки, но никой не иска да ги реши. Чисто правно има големи проблеми. Ние не можем да поискаме от един гражданин да си покаже личните документи. Ние правим подписка на улицата и нещата стават стихийно, а самите хора не искат да се легитимират - попълват само четири цифри от ЕГН-то си и тн. Аз не съм "съветник" на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това", обяви Цеков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1661 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бай уй

2019.02.22 | 08:42

1

царски педераст тъп комунистически простак

Далайлама

2019.02.22 | 09:37

2

Патологичен измамник и лъжец, няма как ЕГН-то на Камина Рачева и други медийни хора да се появят в подписката, преписани са, за да приберат парите за допитвания, а там яко е запазил със жена си
Прокурорска проверка за рекламата на референдума Славчов, ние ги платихме!

2019.02.22 | 10:25

3

Червни боклуци, ВСЕ в конфликт на интереси се забъркват!

Кико

2019.02.22 | 11:11

4

Не се нацелува на задници. Това му идва отвътре. Не можем да му се сърдим: такава му е природата. Но най лошото е че там където е целувал после плюва.

Добави коментар

Водещи новини