Кметът Георги Георгиев: Чрез европроекти инвестираме в инфраструктурата на Дългопол

  • 21 февруари 2019 15:20

  • 324
  • 0
Кметът Георги Георгиев: Чрез европроекти инвестираме в инфраструктурата на Дългопол
© ПП ГЕРБ

До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и на една в с. Цонево. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, информира кметът на Дългопол Георги Георгиев на провелата се среща на организацията на ГЕРБ в общината.

По думите му европрограмите са важен механизъм за осигуряване на инвестиции, които да подобряват средата за живот в населените места. „Стараем се да привличаме европейско финансиране за обновяване на инфраструктурата, за което имаме и съответната проектна готовност”, увери Георгиев. Той информира, че очаква зелена светлина за европроектите за изграждане на модерен парк със спортни съоръжения на ул. „Никола Обретенов”, а също и за ремонт и саниране на административна сграда „Б” на общината и на Многофункционална сграда „Младост” в Дългопол. „Разчитаме да получим европейски средства и за планираната реконструкция и ново обзавеждане на СУ „Св. Климент Охридски” в града. Чрез проект към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда пък имаме амбицията да изградим канализационна мрежа на седем улици в Дългопол”, допълни още кметът.

Той изтъкна, че чрез реализираните от общината социални проекти европейската солидарност гарантира и сериозна подкрепа за хората в неравностойно положение - възможности за заетост, развитие на социално предприемачество, адаптиране на работни места за хора с увреждания, осигуряване на обучения за повишаване на уменията. „За втора поредна година предоставяме социални услуги на 78 потребители с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване. Чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица топъл обяд получават 100 души, сред които социално слаби и самотно живеещи”, припомни Георги Георгиев.

Той изказа благодарност за подкрепата на правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Със съдействието на държавата инвестираме в ремонта на около 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни отсечки в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където старата асфалтова настилка е силно компрометирана. Общата стойност на реконструкцията е 1,7 млн. лв., които не бихме могли да отделим от бюджета на общината”, заяви кметът.

Той бе категоричен, че икономическият растеж и стабилността в държавата са важна предпоставка за развитието на общините. „В резултат на доверието, с което се ползват в Европа правителството и представителите на ГЕРБ в европейските институции, гласът на България се чува в ЕС. Силните външнополитически позиции на страната ни са безспорен факт, който ни носи само позитиви. Именно на тези силни позиции дължим и решението за сериозен ръст на евросредствата за България през следващия програмен период. Това означава повече инвестиции в регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост, по-ускорени стъпки към високия стандарт на живот, който всички искаме да има у нас и в частност във всяка от българските общини”, заключи Георгиев, коментирайки предстоящите евроизбори в качеството си на ръководител на ГЕРБ - Дългопол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини