СДС: Програмата SELFIE отново извади на дневен ред темата за „третия пол“

  • 21 февруари 2019 14:06

  • 459
  • 5
СДС: Програмата SELFIE отново извади на дневен ред темата за „третия пол“
© Novini.bg

Програмата SELFIE отново извади на дневен ред темата за „третия пол“. Това се посочва в позиция на Съюза на демократичните сили по повод програмата SELFIE, разработена от Европейската комисия за насърчаване на иновативното образование и разпространена от МОН в 200 български училища.

„Странното появяване на отговор „Друго“, на въпрос за пола на учениците и учителите, попълващи анкетата, без да е съотносим със същността ѝ, ни кара да зададем на МОН и министър Вълчев следните въпроси:

- Познавате ли Конституцията и спазвате ли я като основен закон на Република България? Там ясно е постановено, че у нас има два пола – мъже и жени.

- Ако спазвате основния закон, защо прилагате папагалски европейски директиви, без да се съобразявате с него? Ако не го спазвате, как изпълнявате функциите си в една от най-важните институции на държавата – образователното министерство?

- Не се ли питате защо е нужно да се събира информация за сексуалната ориентация на подрастващите и за какво може да бъде използвана тя?

- Не Ви ли хрумвало, че в тази възраст децата могат да дадат всякакви отговори, за да се пошегуват, без да се замислят, че тази информация се обработва и използва за определени цели

- Не се ли притеснявате, че това е пореден опит за прокарване на идеята, че третият пол е нещо нормално, след неуспеха на Истанбулската конвенция у нас?", заявиха от СДС.

„За нас е ясно, че не можете да дадете отговори на тези въпроси, защото, ако си ги бяхте задали предварително, нямаше да се стигне до този проблем", посочват от СДС. От партията настояват ресорният заместник-министър, допуснал да се стигне до "това безобразие", да понесе своята отговорност и министър Вълчев да предприеме необходимите стъпки за това.

„Като политическа сила, първа излязла с позиция срещу Истанбулската конвенция, отново апелираме към институциите и обществото, да не допускаме пълзящи опити за прокарването ѝ през странични и задни входове.

Припомняме, че либерализмът е преди всичко икономическа категория и се свежда до по-малка намеса на държавата и по-малко опекунство над бизнеса. Не трябва да се спекулира с либералните идеи, за да се налагат неприсъщи за обществото ни теми за „третия пол“, „гей браковете“ и неестествени роли на мъжете и жените", заявиха от СДС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
459 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
асд

2019.02.21 | 15:46

4

вожда на племето гербавите трябва ясно да заяви какъв пол е и какви са му сексуалните ориентации. постоянни ли са или се менят във времето и дали са евроатлантически солидарни или клони към анадолските страсти. целия му кабинет трябва да подпише декларация от кой пол са и има ли промяна в пола им и сексуалните им нужди за да знаем какви евроатлантически ценности ни управляват.

2019.02.21 | 16:34

5

Те ще попълнят това, колкото си попълват и данъчните декларации - обявяват по 2-3000 лв. в банката и това е! А иначе в офшорните сметки колко има, никой не знае, ами по роднини раздадено, ами незаписано и неразкрито??? Милиаридте къде са? Всички мълчат и лъжат, а народа да гладува и да работи за 200 евро...

гост

2019.02.21 | 14:43

3

Министъра на образованието да си ходи. С него може да си ходи и парясницата дето е начело на инспектората към образованието.

2019.02.21 | 14:29

2

Трябва да се разследва това и министъра да даде публично извинение иначе може да си ходи или по живо по здраво или под дъжд от камъни.

асд

2019.02.21 | 14:09

1

гербавите на майка си и на баща си ще сменят пола само и само господарите им да ги оставят възможно повече и по дълго да крадат.

Добави коментар

Водещи новини