Сидеров: Не мога насила да събера трите партии

  • 20 февруари 2019 12:33

  • 358
  • 0
Сидеров: Не мога насила да събера трите партии
© Булфото

Ако трите партии от малката управляваща коалиция /НФСБ, ВМРО и "Атака"/ се явят самостоятелно на евровота, шансът не е толкова добър, но това не е ясно предварително. Това коментира пред журналисти в Народното събрание лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Вчера бе обявено, че структурите на НФСБ номинират председателя си Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за водач на евролистата на формацията.

Не мога насила да събера трите партии, ако са решили, ако номинацията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 /НФСБ/ и на Ангел Джамбазки /ВМРО/ е някакъв косвен знак, че искат да се явяват отделно, то е добре да си го кажем - ясно, културно, цивилизовано, добави Сидеров. Според него обаче е по-важно на обществото да бъде убедено, че както и да се явят, няма да се отрази на довършването на управленския мандат, защото има подписана управленска програма, споразумение. Т.е. едното не зависи от другото, а как ще се явяваме - предстои да видим, заключи политикът.

В "Атака" все още не е започнало редене на листи за евровота, предстои партиен форум, вероятно през март.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа припомни също, че още миналата година месеци наред е настоявал пред колегите си за отговор как ще участват в евроизборите, но те са отбивали въпроса. Излизаше, че "много ми е зор - не ми е зор", даже в момента този въпрос не ми е основен, подчерта той. Не бил решен и въпросът за водачеството на евролистата на "Атака" при самостоятелно явяване, самият Сидеров не е наясно още сам за себе си.
Той обясни, че с партията на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва не са водени разговори за обща коалиция за изборите за Европарламент. Говорили са за кандидатурата за членство на националистите в Алианса на консерваторите и реформистите, а не за парламентарната група.

Не предвиждам коалиция с Бареков, още повече, че в момента съм в коалиция "Обединени патриоти". Коректното е, докато не сме уточнили с двамата ми колеги какво правим, да не поставям въпроса за други коалиции, каза Сидеров. Ако решим тримата, че се явяваме поотделно, то тогава всеки може да търси друг съюз,най-важното е това да не се отрази върху продължаването на мандата и да не е съпроводено с нападки, добави политикът. Той лично бил готов да подпише споразумение да не се нападат, да няма удари под кръста.

По думите на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, по-важен от номинациите на отделни личности бил въпросът за какво ще се борят те в ЕП, на какви позиции ще са за санкциите срещу Русия, за по-малко миграция на Стария континент, за повече национална идентичност. Това трябвало да се изясни предварително.

Последвайте канала на

Novini.bg
358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини