Румен Петков: Държавата не е подготвена за реализацията на машинното гласуване

  • 19 февруари 2019 13:53

  • 458
  • 5
Румен Петков: Държавата не е подготвена за реализацията на машинното гласуване
© АБВ

Считаме, че държавата на този етап не е подготвена за реализацията на машинното гласуване. Това каза председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по време на пресконференция, след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„Настояваме за необходимостта политическите партии и неправителствените организации да направят сериозен дебат и да се предприемат промени в Изборния кодекс, които да бъдат трайни“, отбеляза той.

По думите му АВБ е първата политическа партия, която е алармирала за премахване на втория протокол за вписване на изборните резултати от секционните комисии. „Ние считаме, че държавата на този етап не е подготвена за реализация на машинно гласуване“, подчерта той.

„С Изборния кодекс лъжем гражданското общество, че модернизираме процеса, и се правят и провеждат мерки против фалшифициране на изборния резултат“, коментира той.

Петков смята, че не би било възможно да бъдат доставени необходимите машини за гласуване за предстоящите избори. „Ако изходим от докладите в ЦИК за стойността - 4 хил. лв. за една машина. Това са 80 млн. лв. Защо ги няма в бюджета?“, попита председателят на ПП АБВ.

Според него годността на тези уреди е не повече от 5 години, т.е на всеки 5 години трябва да бъдат подменяни. Той обяви, че неподготвеността за въвеждането на машинно гласуване е изцяло отговорност на правителството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
458 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КРАДЛИВАТА ШАЙКА

2019.02.19 | 14:10

1

СЕ СТРАХУВА НАЙ МНОГО, ОТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.

Данъкоплатец

2019.02.19 | 16:15

3

Имаш в предвид шайката на Спосрано 20, начело с дургарката от СДС, великата вождка на крупните приватизатори Корнелия НИнова!

gjuro michajlov

2019.02.19 | 15:19

2

Tozi propit idiot otkade cherpi tazi informacija che Balgaria ne e gotova za elektronno glasuvane.

2019.02.19 | 16:16

4

До вчера дрънкаше точно обратното да ти е.ба майката пиянска, шадраванска!

2019.02.19 | 19:25

5

Не можахте ли да осъзнаете че машинното гласуване е пълна глупост. На калпавия плувец водораслите му пречат. В коя държава има машинно гласуване?

Добави коментар

Водещи новини