Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната еко комисия

  • 19 февруари 2019 13:22

  • 237
  • 1
Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната еко комисия
© Община Банско

Банско бе домакин на изнесено заседание на Парламентарната комисия по околната среда и водите към 44-то Народно събрание. В рамките на своята програма, Комисията, председателствана от Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, проведе работна среща с кмета Георги Икономов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско

В контекста на дневния ред на парламентаристите за обзор на политиките в сферата на околната среда и тяхната реализация на практика, градоначалникът запозна присъстващите с две екологични инфраструктурни съоръжения, изградени в Банско  - изпълнената с евро средства Пречиствателна станция за отпадни води, както и изградената като частна инициатива централа за топлинна енергия на био маса, която към момента е общинска собственост.

„Всички обществени обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и реална мярка за подобряване на екологичните показатели” сподели Икономов.

Градоначалникът използва работната среща, за да запознае народните представители с потенциала за развитие на ски зоната и нейното уплътняване. Не само за изграждане на още една кабинкова линия, а също реализирането на подобрения, които да я направят по-функционална и удобна за туристите.

Той допълни: „Бих искал да ви запозная с няколко фрапиращи цифри, демонстриращи състоянието на Парк Пирин към настоящия момент. С над 1000 тона въглеводороден диоксид СО2 е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на Парк Пирин над Банско. Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат”.

В рамките на своята програма, народните представители посетиха на място обектите, за да се запознаят отблизо с изградените екологични технологии.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иванов

2019.02.19 | 15:17

1

Парламентарната еко комисия има доста въпроси за решаване! Ако искат да помогнат за развитието на Банско като ски курорт на световно равнище, трябва да направят поне втори лифт, за да няма туристи на опашки!

Добави коментар

Водещи новини