Иван Портних в район "Одесос": Завършваме мащабните проекти във Варна до края на април

  • 19 февруари 2019 09:31

  • 238
  • 0
Иван Портних в район "Одесос":  Завършваме мащабните проекти във Варна до края на април
© Пресцентър ГЕРБ

Целта ни е да завършим мащабните проекти във Варна до края на април, така че градът ни да посрещне летния сезон без ремонтни дейности. Това коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на среща с партийната организация в район "Одесос".

Той припомни, че в централната градска част в момента се работи по обновяването на ключови трасета като бул. „Васил Левски” и бул. „Съборни” и улиците „Георги Бенковски”, „Цар Симеон”, „Михаил Колони”.

„Ремонтни дейности се извършват и в Морската градина”, отбеляза още кметът и допълни, че щом приключат мащабните проекти, фокусът на общината ще е върху рехабилитацията на малките улици и обновяването на междублоковите пространства.

„Където е възможно, ще обособяваме и нови паркоместа, защото съществуващите не са достатъчни”, обясни Портних. По думите му общината ще насърчава и етажните собственици да участват в облагородяването на зоните край жилищните блокове в кварталите.

По повод предстоящи евроизбори той изтъкна успехите на външната политика, която провеждат правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и представителите на ГЕРБ в европейските институции, както и резултатите, постигнати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

„Интеграцията на Западните Балкани влезе трайно в дневния ред на ЕС. Диалогът, който започна именно във Варна, открива перспективи за по-голяма свързаност на Балканите – и транспортна, и икономическа”, отчете Портних. Той бе категоричен, че европейският път на България генерира стабилност и растеж. „Те ни приближават до високия стандарт на живот, към който се стремим и който ще мотивира младите хора да останат и да се реализират в родината си”, заключи областният координатор на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини