Румяна Бъчварова: Политическата битка на днешното време е битката за истината

  • 16 февруари 2019 17:41

  • 821
  • 5
Румяна Бъчварова: Политическата битка на днешното време е битката за истината
© Булфото

Политическата битка на днешното време е битката за истината, заяви Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. - началник на политическия кабинет на министър-председателя, на среща " Заедно за България, заедно за Европа" в Министерския съвет.
По думите на Бъчварова датата на срещата днес, в почивен ден, е избрана неслучайно, тя показва, че темата за толерантността и отказът от омраза не е тема за един ден от годината, че тези общочовешки ценности трябва да се отстояват всеки ден, а не само на юбилейните дати.


Според Бъчварова усилията да не допускаме ксенофобията и липсата на толерантност трябва да са част от ежедневието, като създаваме обществена среда и възпитаваме децата така, че да не се допускат подобни явления. Тя отбеляза, че България е уникален пример за толерантност към към другите култури. По думите на Бъчварова все още обаче има факти и документи от българската история, които стават скрити и неглижирани заради политическата и личната омраза. Тя отбеляза, че най-ярък пример в нашата история е спасяването на българските евреи. Само пълната истина за тази уникална история за хуманизма може да ни обедини като нация, заяви Бъчварова.

Бъчварова отбеляза, че за съжаление езикът на омразата намира все повече говорители и теми, пречи ни да видим истината, провежда фалшиви новини, които ни дезориентират и убиват доверието един в друг.

Тя смята, че все още не сме застраховани от рисковете за ксенофобия в епохата на фалшивите новини, когато ние губим не само картината на съвремието, а омразата и негативизмът изкривяват образа на човешките добродетели и губим представа за себе си. С езика на омразата няма как да вървим напред, заяви още Бъчварова.

По време на срещата ще бъде обсъдено съвместното сътрудничество между държавните институции и еврейската общност за утвърждаване на среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността. Ще бъде отбелязано и делото на българската държава за спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта през 1943 г.

В срещата участват Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. - началник на политическия кабинет на министър-председателя, Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи и национален координатор за борба с антисемитизма, представители на Организацията на евреите в България "Шалом", представители на дипломатическите мисии на държавите членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, сред които Ерик Рубин - посланик на САЩ в България и Ирит Лилиан - посланик на Държавата Израел в България, както и хора от академичните среди.

След срещата ще бъде подписан манифест "Заедно срещу езика на омразата".

Целта на инициативата е да се повиши чувствителността на обществото към проявите на расизъм, антисемитизъм, ксенофобия, дискриминация и агресия към различните. През септември 2018 г. манифестът "Заедно срещу езика на омразата" беше подписан от кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев и д-р Александър Оскар - председател на Организация на евреите в България "Шалом".

Последвайте канала на

БТА
821 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ii

2019.02.16 | 18:32

1

Ей забрави ли как ни обвиняваше затова,че не желаем пришълци?

Хана

2019.02.16 | 18:55

2

Тъпа дропла... Махнете я!
-

FuckEU

2019.02.16 | 23:04

3

Чифутските слуги на бесилото!

2019.02.17 | 06:21

4

ТАЗИ ДЪРТА ПОЛИТИЧЕСКА ШАНТОНЕРКА СТАНА РАДЕТЕЛ ЗА ИСТИНАТА?А КОГАТО ЖИВЕЕШЕ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА С КРАДЕЦА ОТ НДК,БОРШОШ И ТОГАВА ЛИ ВОДЕШЕ БИТКАТА ЗА ИСТИНАТА.

2019.02.17 | 09:34

5

Поредния гербав боклук !!

Добави коментар

Водещи новини