Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

  • 15 февруари 2019 17:36

  • 363
  • 1
Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис в Мюнхен, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер е на двудневно посещение в Германия за участие в Мюнхенската конференция по сигурността. Премиерът Борисов и Дейвид Харис отбелязаха отличните отношения, които поддържа България с еврейските организации в САЩ. Българският премиер посочи, че еврейските организации през годините са подкрепяли България по евроатлантическия й път. Той подчерта, че страната ни разчита американските еврейски организации да окажат съдействие за оползотворяването на потенциала за икономическо и търговско сътрудничество между България и САЩ. „Активното ни сътрудничество има важна роля както за развитието на двустранните българо-американски отношения, така и за сътрудничеството между България и Държавата Израел“, каза още премиерът Борисов.

Министър-председателят подчерта, че страната ни споделя загрижеността на световната еврейска общност относно растящия антисемитизъм. „Ние осъждаме и отхвърляме такива опити, а нашият отговор е силният ангажимент да изследваме и разказваме историята в цялата й трагична сложност“, каза премиерът Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.16 | 05:49

1

БОКО БЕХАР КАК НЯМА ДА СЕ СРЕЩНЕ С РОДНИНИТЕ СИ?

Добави коментар

Водещи новини