Райдовски: Вместо локуми за Гебрев, ген. Бояджиев да разкаже за грабежа с Банев, а Гестапото за „Мултигруп”

  • 14 февруари 2019 20:04

  • 4102
  • 7
Райдовски: Вместо локуми за Гебрев, ген. Бояджиев да разкаже за грабежа с Банев, а Гестапото за „Мултигруп”
© Булфото (архив)

Не се вълнувам и интересувам кой, как и дали е бил отровен оръжейният търговец Гебрев. Но ми става смешно, че при такива скандали винаги в медийното пространство като по команда се появяват едни и същи хора, отдавна преминали нивото на своята некомпетентност(с редки изключения, б.а.). Но те раздават мъдри мисли и оценки, на базата на своите лични политически, партийни, корпоративни и сексуални интереси. Несъстоятелно и жалко е да ни облъчват хора, които нямат необходимата обективна и достоверна информация, но и никога не са били компетентни и експерти в  този сегмент на световния шпионаж. Това заяви пред Faktor.bg бившият разузнавач Красимир Райдовски. Повод за реакцията му е медийната канонада от „експерти” по скандала „Скрипал-Гебрев”.

 Необяснимо е, че от всички телевизии преливат мъдрите мисли на уважавания генерал и разузнавач, българския Ким Филби – Тодор Бояджиев. За мен, а и за обществото е много по-приемливо Бояджиев да обясни своето присъствие в ръководните органи на АКБ „Форест”. Да каже - как се стигна до там, че главният бос на компанията днес е в следствения арест. Бояджиев вместо да разтяга шпионски локуми, по-лесно може да обясни как и с неговото съучастие бяха съсипани над 100 предприятия от българската индустрия, приватизирани от Банев. А в сферата на шпионажа би следвало да обясни и да поеме личната вина за провала на българския разузнавач Пеньо Костаднов в Ню Йорк, но и за годините, които той прекара в щатски затвор, посочва Райдовски.

Според него другият активиран специалист по всичко е Димитър Иванов, наречен Гестапото. 

Единственият награден българин за 100 години КГБ  би бил много компетентен, ако разкаже за своето  участие като вицепрезидент в „Мултигруп”, както и за дейността на структурата на Илия Павлов срещу държавата. „Мултигруп”, която той даде по-късно като пример за корупция, но след като беше изгонен от компанията. Ако услужливите медии го бяха чули как се заканва през 1996 г. че ще нарита журналистите в гъз...те, разказвайки на своята близка проф. Светлана Шаренкова, едва ли днес щяха да му дават трибуна, за да прокарва личните си идеи, казва още Райдовски.

Според него най-смехотворно от всички „експертни” твърдения било, че Гебрев е конкурент на руския военно промишлен комплекс.

Последвайте канала на

Novini.bg
4102 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Остап Бендер

2019.02.23 | 19:28

7

Браво Райдовски,точен си както винаги.Но,както беше писал Мислителя на хилядолетието,нещата трябва не само да се обясняват,но и да се променят.

dragonfly

2019.02.15 | 11:59

6

Най-накрая един нормален да каже малко от истината.

2019.02.15 | 08:16

5

Браво г-н Райдовски .Разобличаваш ги тия бандити ,разбойници ,мултаци престъпници и приватизатори на държавата през престъпния преход ,но Но 30 години няма го българския властелин на държавата който да ги изправи тия негодници пред народен съд за фалиране и разграбване на държавата и държавността .Такива като вас трябва да има последователи и смятам че в България ги има

Много интересно

2019.02.14 | 23:06

4

Изключително логично звучат думите на Красимир Райдовски!

за унищожение

2019.02.14 | 21:11

3

Библиотекарският институт е гнездо на стършели- бивши агенти на ДС и КГБ. Там се подвизават компрометирани кадри от времето на соца.

РАЙДОВСКИ,

2019.02.14 | 20:55

2

споделям казаното от теб,особено в частта за Бояджиев.Той бе един "връзкар" в ПГУ,читател на вестници в САЩ и изобщо,човек не виждал жив агент зад граница.И разбира се добър писател и компилатор в теоретичните си книги за разузнаване.И да много снимки,снимки,снимки което е много красноречиво за един разузнавач,образ с който той много се ..разминава.

що генералите не се

2019.02.14 | 20:53

1

съберат за последно в "Олимп" и да се разберат кой кой е?!

Добави коментар

Водещи новини