Радев: За модерно земеделие само ентусиазмът и любовта към земята не стигат

  • 14 февруари 2019 13:23

  • 424
  • 2
Радев: За модерно земеделие само ентусиазмът и любовта към земята не стигат
© Булфото

За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и любовта към земята не стигат. За да излезеш и да се утвърдиш на международния пазар, са нужни законност, прозрачна и предвидима бизнес среда, солидна инфраструктура, модерно образование, подготвени работници, технолози и търговци. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Сухиндол, където участва в отбелязването на празника на града и празника на лозарите и винопроизводителите.

Държавният глава поздрави общинското ръководство на Сухиндол и всички граждани за трудолюбието и отдадеността, с които съхраняват и развиват уникалните български сортове вина. „Винопроизводството по нашите земи има древна история, но Сухиндол се е превърнал в символ на лозарството и винарството“, посочи президентът.

 

По думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на българската икономика все повече се превръща в заложник на демографията - малко хора и малко работници, недостатъчна квалификация, ниски заплати и пенсии, липса на мотивация, емиграция, свит вътрешен пазар. Президентът подчерта, че промяната на тези негативни тенденции изисква общонационално усилие.

В Сухиндол държавният глава се срещна с кмета инж. Пламен Чернев, който го запозна с историята и традициите на винопроизводството в града. Пламен Чернев открои предприетите действия за засаждане на нови лозя с местния сорт „Гъмза“ и за утвърждаването на Сухиндол като дестинация в туристическите маршрути на българските градове с традиции в производството на качествено вино. Като най-големи проблеми пред Сухиндол кметът Чернев посочи обезлюдяването, както и липсата на инвестиции в регионална пътна мрежа. При посещението си в Сухиндол президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на участва и в традиционния ритуал по зарязване на лозята в местността „Димчански завой“.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
424 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ехоооо

2019.02.14 | 14:44

2

Този и от земедилие разбирал!!!!Решетников, елате да си приберете насаждението!!Безплодно е!!А направо е бурен в лозето българско!!

boiko

2019.02.14 | 14:01

1

A kakvo ste predlozite dr. Prezident,nali se izrazichte che Balgaria e blato,Vie ste edin chokundur,koito govori samo gluposti,nerazbiraem Prezident,osvobodete mjastoto na Dondukov.

Добави коментар

Водещи новини