Кардиолози от столични болници ще преглеждат безплатно в социалната кухня на Мая Манолова

  • 13 февруари 2019 14:11

  • 392
  • 1
Кардиолози от столични болници ще преглеждат безплатно в социалната кухня на Мая Манолова
© Булфото (архив)

 На 14 февруари от 11.00 часа в шатрата на социалната кухня на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, разположена в двора на софийския храм „Св. Св. Кирил и Методий“, лекари от няколко столични болници ще извършат безплатно профилактични прегледи на социално слаби хора. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана.

Събитието е подкрепено от водещи кардиолози, общопрактикуващи доктори и специализанти от „Аджибадем Сити Клиник“, УМБАЛ „Св. Анна“, Университетска болница „Александровска“, Българския лекарски съюз и Българския червен кръст. 

„Любовта, която носим в сърцата си, има различни измерения. Но грижата, вниманието, човешкото отношение към ближния и особено към най-уязвимите хора, са най-висшата ѝ проява. Неслучайно избираме този ден за инициативата и неслучайно каним лекари, предимно кардиолози, защото в основата е сърцето, което за да дава любов, трябва да е здраво“, посочи омбудсмана. 

14 февруари е 40-ият работен ден на социалната кухня. Проектът стартира на 17 декември 2018 г. с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, по инициатива на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и с подкрепата на Българския червен кръст и Министерството на земеделието, храните и горите.

Храната се приготвя абсолютно безвъзмездно от сертифицирана кетърингова фирма на Милен Цанов и Александър Ковачев, с продукти, дарени от големите търговски вериги – „Кауфланд“, „Лидл“, „Билла“, „Т Маркет“, от Асоциацията на месопреработвателите в България, фирма „Лактима Балкан“ и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.13 | 14:48

1

Осата Мая се превърна от Галева наложница и болшевишка хардлайнерка в първа застъпница за бедния български народ. Сатана, ела да си прибереш комунистическите вересии. Анатема.

Добави коментар

Водещи новини