ГЕРБ-Провадия: Активното привличане на евросредства трябва да е приоритет на местната власт

  • 13 февруари 2019 14:00

  • 281
  • 1
ГЕРБ-Провадия: Активното привличане на евросредства трябва да е приоритет на местната власт
© ПП ГЕРБ

Европейските програми са реална възможност общините да осигурят инвестиции за подобряването на средата за живот, затова привличането на евросредства трябва да е приоритет на местната власт. За съжаление, в Провадия, която е вторият по големина град в областта, не се работи активно в тази посока, коментира ръководителят на ГЕРБ – Провадия и общински съветник Димо Димов по време на провелата се среща на партийната организация с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна.

„Факт е, че европейското финансиране дава реални перспективи за реализирането на проекти, за които общините не биха могли да отделят средства от собствения си бюджет”, отбеляза Иван Портних. Той подчерта, че от встъпването му в длъжност като кмет досега бюджетът на Варна се увеличил от 200 млн. лв. на почти половин милиард. 

„Преди години подобен ръст изглеждаше направо непостижим, но използвайки максимално възможностите, които предлагат европейските програми, успяхме да осигурим сериозен ресурс за обновяване на инфраструктурата и решаване на трупани с десетилетия проблеми. С активната си работа получихме и доверието на правителството, което подкрепи усилията ни за осъществяването на мащабни проекти, важни както за морската столица, така и за региона”, допълни Портних. По думите му доброто позициониране на България в ЕС е фактор за стабилността и икономическото й развитие.

„Това е пътят, който ни приближава все по-бързо до стандарта на живот, който младите хора очакват, за да останат и да се реализират в страната ни”, посочи областният координатор на ГЕРБ.

Той изрази увереност, че водената от правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г успешна външна политика допринася не просто за интеграцията на Западните Балкани, а за повече сигурност и развитие на транспортната и икономическа свързаност в целия регион.

В рамките на срещата бе изказана и единодушната позиция, че българското председателство на Съвета на ЕС е безспорен успех, а българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП са компетентни и отговорни хора, които се ползват с уважение в Европа.

Категоричната ни позиция по пакета „Мобилност”, с която бяха защитени интересите на хиляди български превозвачи, и инициираната програма срещу двойните стандарти при храните бяха посочени като примери за резултатната работа на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.

Последвайте канала на

БТА
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.13 | 14:39

1

Провадия е един занемарен град под мъдрото ръководство на социалистическия кмет.

Добави коментар

Водещи новини