Румен Петков изрази безпокойство по изграждането на втората тръба от "Турски поток" през България

  • 12 февруари 2019 16:42

  • 1071
  • 5
Румен Петков изрази безпокойство по изграждането на втората тръба от "Турски поток" през България
© АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в изрази безпокойство по повод технологията и вземането на решения по процедурата около изграждането на втората тръба от „Турски поток“ през България.

Той коментира, че в предвидените обеми гориво по тръбопровода има несъответствия и разминаване на вход и изход от страната ни, съобщиха от пресцентъра на АБВ. „Входът от Турция е с максимален обем 15,75 млрд. куб. м. Обемът, който е резервиран на изход от нас е 17,585 млрд. куб. м. Тези 2 млрд. куб. м. разминаване трябва да бъдат обяснени. „Булгартрансграз“ трябва да отговори, защо, при положение, че потокът на вход от Турция е 15,75 млрд. куб. м., ние предвидихме и построихме технически капацитет от 20 млрд. куб. м.”.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е на мнение, че налице са необосновано завишени параметри на газопровода през страната ни и респ., завишена цена. Според него, налице е съмнение за финансова злоупотреба и резултатът от оскъпяването на съоръженията, в крайна сметка, е увеличаване на цената на горивото за крайния потребител.

Председателят на ПП АБВ настоя, като решение, да бъде прекратена окончателно концесията за добив на газ на „Галата“ и незабавно преминаване на съоръженията в собственост на „Булгартрансграз“ и обявяването на нова входна точка за Европа „Галата“ с привличане на концесионер, който да изгради солидно газохранилище. Петков настоява също министър-председателят и министърът на енергетиката незабавно да предприемат преговори на най-високо ниво с Русия и ЕК, за да се гарантира българския интерес.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в подчерта, че изводът от срещите му с посланиците на съседните на България държави и с посланика на Австрия е изразена от тяхна страна подкрепа на позицията на АБВ, защото това е силното европейско решение. В противен случай Европа трябва да плаща транзитна такса на трета държава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1071 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аз

2019.02.12 | 16:57

1

А за фонтана, който ще се захранва с топен сняг от руската тайга не се ли безпокои да е.ба и олигофрена мръсен!

той

2019.02.12 | 17:08

2

Този освен от фонтани ,кога стана капацитет и по газопроводи?Може би като му настъпиш интереса ,започва и газ да пикае!

Умник Гюро

2019.02.12 | 17:32

3

Няма страшно, Румба, не се притеснявай. Фонтаните в Плевен пак ще се напълнят!

Боби

2019.02.12 | 18:56

4

Всезнайко,а от какво не разбираш.

2019.02.12 | 22:34

5

румине , твойте приятели братя галеви къде се намират сега

Добави коментар

Водещи новини