Хиляди влязоха в парламента в Деня на отворени врати (снимки)

  • 10 февруари 2019 17:21

  • 645
  • 4
Хиляди влязоха в парламента в Деня на отворени врати (снимки)
© Народно събрание

Повече от 9 000 граждани посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

По повод 140-ата годишнина от първото заседание на Учредителното събрание в парламента бяха показани оригиналите на Търновската конституция и на Сребърната конституция, както и тематична експозиция за дейността на Учредителното събрание. Най-голям интерес сред посетителите предизвика възможността да заемат председателското място в пленарната зала и да ударят парламентарния звънец. Много от гостите разговаряха и се снимаха с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и с народни представители.

Между 10 и 15 минути изчакваха желаещите да влязат в сградата на Народното събрание. Повече време беше необходимо да отделят, за да оглавят днешното "пленарно заседание" или да заемат местата на членовете на Министерския съвет в пленарна зала. Голям интерес гражданите проявиха и към показаните оригинали на Търновската и Сребърната конституция, масата, която Петко Славейков донася от дома си, за да бъде подписана на нея Търновската конституция, както и негови лични вещи.

В Народното събрание гражданите можеха да разгледат и пътуващата експозиция "140 години от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция". В рамките на честванията изложбата ще бъде представена във всички областни градове. 

Денят на отворени врати на Народното събрание е част от инициативите, с които през тази година ще бъде отбелязана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
645 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
веселин василев

2019.02.10 | 17:47

1

И каква е ползата!!!!

веселин василев

2019.02.10 | 17:48

2

Нанай банички!!!!!!

Загрижен

2019.02.10 | 19:31

3

Вече съм сигурен че с двете мафий герб-бсп (бг) ще изчезне от картата... жалко !

Анонимен

2019.02.10 | 22:37

4

Голям праз

Добави коментар

Водещи новини