Кабинетът даде мандат за одобряване на архитектура на електронното управление

  • 06 февруари 2019 12:35

  • 319
  • 0
Кабинетът даде мандат за одобряване на архитектура на електронното управление
© Pixabay

Министерският съвет възложи на председателя на Държавна агенция "Електронно управление" да одобри общото описание на архитектурата на електронното управление в Република България, както и да осигури ред за достъп на отговорните администрации до документа, съобщиха от правителствената информационна служба.

Разработването на гореспоменатия документ ще играе ролята на рамка, която да включва основните елементи на електронното управление - правна рамка, оперативна съвместимост, електронна идентификация, работни процеси, информационни ресурси и сигурност.

Следването на единна национална архитектура на е-управлението е необходимо за консолидация на техническата и информационна инфраструктура в областта и интеграция на работните процеси и процедури във всички засегнати ведомства.

Общото описание на архитектурата на електронното управление се разработва с активното участие на всички заинтересовани страни - Държавна агенция "Електронно управление", експерти от други администрации и представители на академичния сектор, като е одобрено от Експертния съвет за интеграция на информационните ресурси към Председателя на ДАЕУ. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини