Бойко Борисов се среща със Зоран Заев

  • 04 февруари 2019 07:09

  • 570
  • 1
Бойко Борисов се среща със Зоран Заев
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще проведе среща с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който е на посещение в София на 4 февруари, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата ще обсъдят развитието на сътрудничеството в различни сектори, проекти в сферата на инфраструктурата и транспорта, както и изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

В делегацията на министър-председателя Зоран Заев ще бъде министърът на културата на Република Македония Асаф Адеми. Той заедно с българския си колега Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за ще поднесат венец пред бюст-паметника на Гоце Делчев в столичния парк „Борисова градина“ по случай 147-годишнината от рождението на революционера.

По време на посещението министрите на културата на двете страни - Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за и Асаф Адеми ще подпишат “Програма за сътрудничество в областта на културата” между България и Република Македония.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стига с общи приказки !

2019.02.04 | 13:59

1

Ние нямаме правни снования да искаме от потомците на Вардарските българи как сега да се определят и наричат, но те още по-малко имат научно, правно, а да не говорим за морално основание да подменят със задна дата идентичността на своите български предци и вековната история на българския народ !
Целият научен свят знае, че до Балканските войни славяноезичното население на географска област Македония е наследник на многовековна българска държавна история и има българско самосъзнание, българска религиозна, духовна и езиково-писмена култура. С други думи НЕГОВАТА ИСТОРИЯ ДО ТОЗИ ПЕРИОД Е БЪЛГАРСКА ! Само изпраните със сръбски сапун Скопски мозъци не искат да го знаят, въпреки че в самата си Конституция са записали, че маакедонската нация и държава се раждат след 1944 г. в Югославия с решение на АСНОМ.
Така че, ако политическите лидери на новосъздадената държава „Република Северна Македония” желаят на дело добросъседски отношения с Република България и по-нататъшна подкрепа за членство и ЕС, те са длъжни да се разграничат от онаследените след 1944 г.сърбомакедонистки фалшификации на българската история и да официализират на държавно ниво всички автентични исторически факти и документи ! Това по никакъв начин не умаловажава и уязвява сегашната им идентичност и достойнство. Напротив, устойчиво бъдеще се гради единствено и само върху здравите основи на истината !
И още по-важното - Стига с тия сладки благопожелания за строителство на коридор №8 ! Не е ли срамота, че между София и Скопие няма и през 21 век нито магистрала, нито ЖП връзка ?

Добави коментар

Водещи новини