Политолог: Румен Радев вчера показа, че вече е в синхрон с БСП

  • 29 януари 2019 08:23

  • 2738
  • 11
Политолог: Румен Радев вчера показа, че вече е в синхрон с БСП
©

Президентът всяка година. Това не беше от най-силните публични изяви на президента Радев. Отчетът му беше доминиран от вицепрезидента. Не сме имали, както е сега. Това заяви политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в ефира на БТВ.

„В отчета на президента чухме две неща - изборите през май и проблемът с Йончева. Тези избори имат много странна особеност - и двете партии имат убеждението, че ще спечелят. Те обаче имат различни стратегии, които са принципно различни. За червените е много важно да разширяват предмета на изборите, а за десните - да ги стесняват“, това заяви социологът Андрей Райчев.

„Радев вчера показа, че влезе в синхрон с БСП с изказването си. Заявката му, че ще подкрепи нов политически проект, обаче не се харесва на партията“, каза Коларова.

„В България всички президенти правят две неща - сбиват се с министър-председателя и печелят, след това правят собствен политически проект и се провалят“, отбеляза Райчев. „Един милион българи се чувстват напълно непредставени от тези политически партии. Той успява да говори тези неща, които българите мислят и в това е тайната на високия му рейтинг“, каза социологът.

По отношение на идеята на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да направи Съвет за стратегическото развитие на България, Коларова коментира, че това е идея на Плевнелиев. Тя добави, че да правят стратегии е призвание на президентите.

„Казусът Йончева ще изиграе много голяма роля през следващите шест месеца“, прогнозира Райчев. „Опитват се да плашат човек, който влиза в устата на вълка. Тя сама свали имунитета си. Абсурдно е да и слагат 20 000 лева гаранция, при положение, че тя сама иска да я съдят. Така се образува нещо като флаг, каза Райчев.

„Президентът търси възмездие заради Йончева. Той ни връща в началото на Прехода. Отношенията между президента и Йончева не са толкова топли, там лъха студенина“, коментира Коларова и припомни по какъв начин журналистката си е тръгнала от президентството. „Съгласна съм, че темата Йончева ще доминира предизборната кампания. Според мен ГЕРБ ще се фокусират върху европейските теми и реалните резултати“.

„Обвиняват Радев, че не е обединител на нацията. Нацията казва това, което мислят хората, а именно че властта е крадлива и лоша“, каза още Андрей Райчев. Коларова добави, че ролята на президента е да не ни връща назад.

Двамата коментираха и думите на президента за закупуването на нов боен самолет.

„Тезата, че ако купим Грипен европейските държави ще ни имат доверие, е нереална. Той е прекалено фиксиран по темата за Грипен и това си пролича“, посочи Коларова.

„За самолетите най-масовото мнение в България изобщо не е представено. Не ни трябват самолети. Това е съвършено ненужен фарс, който политиците изиграха пред народа си“, каза Райчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2738 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2019.01.29 | 14:04

11

СРАМ И ПОЗОР - е майка ти когато я шибат турските тираджии на магистралата

СРАМ И ПОЗОР !

2019.01.29 | 12:31

10

Вчера Радев ясно доказа, че не е никакъв държавен глава, а слуга на комунистите, подпомагащ ги в акцията да свалят законното правителство. Потресен съм от думите му, че не вижда база за диалог с правителството. С кого вижда тогава? С ГРУ или с кого? Що за "държавен глава"? Как стана така, че бедността е масова? Къде са промишлеността и селското стопанство? Не изчезнаха ли през прехода проведен от неговата партия-БСП + ДПС+СДС, които в престъпно съдружие ликвидираха Родината? Що не казва нищо за това? Защото иска да ни изманипулира. Е не става вече. Наслушахме се на манипулатори. Лъжец като всички.

Доктор Менгеле

2019.01.29 | 11:20

9

Не се притеснявайте, херрн камараден от БСП: любимият ви чичо доктор е тук и ще ви помогне зофорт. Ще резнем малко хипофизата и комунистише зараза ще изчезне зофорт!

2+2

2019.01.29 | 10:11

8

На тоя фокусът му е много къс.

2019.01.29 | 09:19

1

Тия изглежда яко са се уплашили и веднага пуснаха помиярите си като тая .

2019.01.29 | 10:10

7

Помияра тук е Райчев.Него го помня от началото на демокрацията когато разпалено доказваше колко вреден бил за България Живков и колко модерна ще е БКП след като се е отървала от него и се е прекръстила.

Бай Педро

2019.01.29 | 10:04

4

Коларова е тъпа. А водещите в студиото са продажни - няма кой да задава въпроси както трябва.

2019.01.29 | 10:06

6

Ами иди и си задай умните въпроси бе Педро.Може и да не получиш тъп отговор.

ххх

2019.01.29 | 10:04

5

А пък аз помня червен Райчев как разпалено декларираше след първата оставка на Борисов разгромна победа за БКП и обещаваше да се откаже от социологията и политиката ако предвижданията му не се сбъднат......Спази ли обещанието си? Ами очевидно не. Защо?-ами защото е комунист а те никога не помнят и не спазват обещаното. Те са майстори на баламосването и залъгването на наивните.Много добре знаят че ако народа се замогне това ще е края не само на тях ами и на вехтата идеология която ни пробутват опакована в уж"нова визия"

2019.01.29 | 09:38

3

Доц. Коларова - интересно каква дисертация е защитила за да стане доцент ?? " За къде без ГЕРБ и нейния "велик ' вожд и "учител" Б.Б ' ли ???

ХА ХА ХА ХА

2019.01.29 | 09:26

2

Тая не беше ли в екипа на оня "президент" - магаре Плевню на когото Б.Б дърпаше ушите , чукаше по челото и го командваше какво да прави ??

Добави коментар

Водещи новини